Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul  Corneliu Ștefan participă  alături de Delegația Parlamentului României la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei  de la Strasbourg

Autor:

Data: 10 octombrie 2017, 19:13

  •  
  •  
  •  

Delegația Parlamentului României  participă în perioada 9-13 octombrie 2017la  Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei  de la Strasbourg.  Deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan face parte  din Delegația Parlamentului României la APCE.  Dezbaterea pe tema premiului Vaclav Havel cât şi două rapoarte despre necesitatea unui Consiliul European pe teme regionale sunt printre cele mai importante subiecte ale sesiunii. Alte discuţii se vor centra pe problemele din Azerbaidjan, drepturile persoanelor intersex, dar şi crimele împotiva umanităţii comise de Daesh. Alte teme vor fi: situaţia independenţei regiunii Catalonia, noua lege a educaţiei din Ucraina ce restrânge drepturile minorităţilor şi situaţia minorităţii rohingya din Myanmar.

Delegația Parlamentului României la APCE a hotărât înscrierea pe ordinea de zi a celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 9-13 octombrie 2017) a unui punct privind organizarea unei dezbateri de urgență pe tema situației îngrijorătoare generate de adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a unei noi legi a educației, potrivit căreia este restrâns în mod drastic dreptul la învățământ în limba maternă pentru persoanele aparținând minorităților naționale, inclusiv pentru membrii comunității românești autohtone din Ucraina, care va include și propunerea adoptării unei rezoluții a Adunării Parlamentare.

Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este  senatorul Titus Corlățean.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.