Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Zăpadă troienită de 1- 2 m la Piatra Arsă- Dichiu. Jandarmii și drumarii de la LDP continuă misiunea de salvare

Autor:

Data: 8 octombrie 2017, 10:09

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe DJ 713  Piatra Arsă-Dichiu, de mai bine  de 12 ore se află  un  șofer înzăpezit  cu o autoutilitară  în care sunt doi caii. DJ 713 Piatra Arsă-Dichiu este  sector de drum închis circulației. Din informațiile pe care le deținem până la această oră, bărbatul are un grajd în zona Piatra Arsă unde ține caii  pe timp de vară. Bărbatul văzând că vremea s-a înrăutățit, a decis să-și coboare cu mașina caii din munte.

Viscolul, zăpadă troienită și vizibilitatea redusă l-au împiedicat pe bărbat să  se mai deplaseze pe DJ 713, rămânâd  înzăpezit. Omul aflat în culmea disperării în mijlocul  urgiei albe, a sunat la 112 cerând atât sprijinul forțelor din Prahova dar și forțelor din  Dâmbovița. 

Jandarmii montani dâmbovițeni   și drumarii  de la LDP Dâmbovița încearcă să-i dea o mână de ajutor  bărbatului  însă din cauza viscolului și a vizibilității reduse dar și a stratului de zăpadă  viscolită  cu greu își desfășoară misiunea de salvare .  Este așteptat în zonă și un Buldoexcavator.

În  zona respectivă se înregistrează zăpadă troienită de 1- 2 m în unele zone iar  în zonele unde nu este troienită zăpada, statul este de 60 cm, la ora transmiterii acestei știri, temperatura este de  -3 grade Celsius, vântul bate cu 70 – 90 km/h, iar vizibilitatea este destul de redusă

Cu siguranță inconștiența  de a se aventura pe un drum închis circulației îl va costa scump  pe șoferul  autoutilitarei.

 Pentru a evita astfel de situaţii, jandarmii  montani și drumarii  de la LDP Dâmbovița recomandă tuturor conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze în legătură cu condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să respecte indicatoarele rutiere

În conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

ATENŢIE!

 Și drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga este închis temporar circulației publice pentru execuţia unor lucrări de intervenție, care să mențină gradul de siguranță a lucrărilor de apărare. Ruta alternativă de acces spre platoul Padina – Peştera va fi asigurată de către DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina – Peştera.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.