Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Viscol, zăpadă troienită,  vizibilitate  zero și misiune dificilă pentru drumarii de la LDP Dâmbovița   și jandarmii dâmbovițeni care trebuie să ajungă la o autoutilitară înzăpezită pe DJ 713  Piatra Arsă-Dichiu

Autor:

Data: 7 octombrie 2017, 21:27

  •  
  •  
  •  

Iarna se dezlănţuie în masivul dâmbovițean Bucegi. Weekend de coşmar cu viscol , zăpadă troienită și vizibilitate  zero în zona Padina-Peștera și Dichiu-Piatra Arsă. În ultimele ore  iarna și-a spus cuvântul în zona montană dâmbovițeană . Potrivit salvatorilor montani, pe DJ 714  se circulă  destul de bine și asta pentru că drumarii  de la LDP  Dâmbovița  au  acționat încă de la primele ore ale zilei și sunt în continuare pe baricade.

Nu au întârziat să apară și evenimentele nedorite în zona montană însă  pe sectoarele de drum   închise circulației.

 Un șofer cu  o camionetă în care se află și doi cai  a rămas  înzăpezit pe DJ 713 Piatra Arsă-Dichiu, sector de drum ce este închis circulației.  Din informațiile pe care le deținem până la această oră, bărbatul are un grajd în zona Piatra Arsă unde ține caii  pe timp de vară. Bărbatul văzând că vremea s-a înrăutățit, a decis să-și coboare cu mașina caii din munte  . Viscolul, zăpadă troienită și vizibilitatea redusă l-au împiedicat pe bărbat să  se mai deplaseze pe DJ 713, rămânâd  înzăpezit. Omul aflat în culmea disperării în mijlocul  urgiei albe, a sunat la 112 cerând atât sprijinul forțelor din Prahova dar și forțelor din  Dâmbovița.  Jandarmii montani dâmbovițeni  au  încercat să-i dea o mână de ajutor  bărbatului  însă din cauza viscolului și a vizibilității reduse dar și a stratului de zăpadă nu au putut ajunge la om.

 În sprijinul jandarmilor montani  dâmbovițeni vor veni  drumarii  de la LDP Dâmbovița  și împreună vor încerca să ajungă la   autoutilitara cu cai, rămasă înzăpezită  pe DJ 713  Piatra Arsă-Dichiu. Șoferul autoutilitarei este în afara oricărui pericol.

 Cu siguranță inconștiența  de a se aventura pe un drum închis circulației îl va costa scump  pe șoferul  autoutilitarei.

 Pentru a evita astfel de situaţii, jandarmii  montani și drumarii  de la LDP Dâmbovița recomandă tuturor conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze în legătură cu condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să respecte indicatoarele rutiere

În conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

ATENŢIE!

 

 Și drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga este închis temporar circulației publice pentru execuţia unor lucrări de intervenție, care să mențină gradul de siguranță a lucrărilor de apărare. Ruta alternativă de acces spre platoul Padina – Peştera va fi asigurată de către DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina – Peştera.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.