Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Târgoviște: Dezbatere regională pe tema „Protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate – aspecte legale şi bune practici de intervenţie”

Autor:

Data: 6 octombrie 2017, 14:40

  •  
  •  
  •  

Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița a fost gazda unei dezbateri regionale Sud Muntenia pe tema „Protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate – aspecte legale şi bune practici de intervenţie” organizată de Filiala Dâmbovița a Organizaţiei „Salvaţi copiii!”. La masa discuțiilor s-au așezat reprezentanții tuturor institutiilor cu responsabilitate in domeniu.

La nivel de țară există peste 200.000 de copii care au unul sau ambii părinți plecați în străinătate. Peste 22.000 de copii dintre cei 200.000 sunt din Regiunea Sud Muntenia., statistică prezentată de George Roman, director de programe în cadrul Organizaţiei „Salvaţi copiii!”.

Și președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea a ținut să sublinieze că tema „Protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate – aspecte legale şi bune practici de intervenţie”, este actuală și de o mare complexitate.

Inspectorul școlar general al IȘJ Dâmbovița, prof. Ion Sorin a spus că în sistemul educațional dâmbovițeană se acordă o mare atenție acestor copii.

Viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie a prezentat o statistică existentă la nivelul municipiului Târgoviște dar în același timp a ținut să puncteze faptul că administrația târgovișteană tratează cu mare responsabilitate această problemă a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Despre aspectele legale a vorbit vicepreședintele Tribunalului Dâmbovița,Narcis Erculescu.

Și nu în ultimul unele aspecte importante au fost punctate si de Cristiana Bucur, directorul DGASPC Dâmbovita. A fost și un mesaj din partea Instituție Prefectului Dâmbovița, prin consilierul prefectului, Cosmin Alexandru.

Legislaţia s-a modificat, în ultimii ani, dar tot nu poate fi adecvată pentru a stopa sau măcar diminua efectele produse de plecarea părinţilor în străinătate. Este adevărat că, în prezent, cei care pleacă în alte ţări trebuie să anunţe autorităţile şi să încredinţeze copilul unei persoane majore, cu toate drepturile şi obligaţiile care vin de aici, dar nu toţi o fac, astfel că , deocamdată, nu se ştie numărul exact al minorilor care sunt lăsaţi singuri. Toţi cei prezenţi au fost de acord că ceva trebuie schimbat.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.