Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Avertisment de la CJ Dâmbovița  pentru primarii  care bat pasul pe loc cu documentațiile pe PNDL 2

Autor:

Data: 5 octombrie 2017, 12:39

  •  
  •  
  •  

Dacă  administrațiile nu se  trezesc la realitate, unele  localități dâmbovițene riscă să piardă finanțarea pentru obiective de investiții  prin PNDL 2.  Și acest lucru este  posibil pentru că  nici până la acest moment unele primării nu au catadicsit să  trimită documentaţiile tehnico-economice prevăzute de legislaţia în vigoare pentru obiectivele de  investiții, către Ministerul Dezvoltării,  pentru ca ulterior  să se încheie contractele de finanţare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.  30 octombrie 2017 este termenul limită până când  administrațiile locale mai pot transmite documentațiile la Ministerul Dezvoltării.  Președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea a ținut să sublinieze  în cadrul unei conferințe de presă  că până în acest moment la nivelul județului Dâmbovița au fost semnate 53 de contracte de finanțare  pe PNDL 2. CJ Dâmbovița deja lucreză la investiții cu finanțare pe PNDL 2 și  a fost deja decontată și suma de 3.500.000 lei:

Până la data de 4 octombrie 2017, județul Dâmbovița a depus la Ministerul Dezvoltării un număr de 123  de contracte, de documentații pentru obiectivele de investiții cu finanțare pe PNDL 2. Din cele 123 avem 53 de contracte semnate  și de care se pot apuca de lucru  și pot să spun că noi, CJ Dâmbovița,  deja lucrăm și am făcut decontări în valoare de 3.500.000 lei ”, a afirmat  președintele CJ, Alexandru Oprea.

 Cu mare regret, președintele CJ, Alexandru Oprea a spus că  există primari dâmbovițeni care caută fel de fel de motive  pentru aș justifica  incapacitatea din punct de vedere admnistrativ.

În schimb vreau să vă spun că sunt și 123 de documentații  în diverse faze. Vreau să vă spun la fel de tranșant că se dovedește că avem  primari mai aplecați asupra problemelor  administrației locale  dar avem și edili care caută fel de fel de motive  pentru aș justifica o anumită “ipotență”  din punct de vedere admnistrativ… Îngrijorător pentru mine este că unii  nici nu au documentația întocmită  pentru a obține avizele necesare ”, a mai spus Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița.

În cadrul PNDL 2, creditele bugetare aferente contractelor de finanţare încheiate se transferă beneficiarilor în limita bugetului anual al MDRAPFE aprobat cu această destinaţie, în ordinea cronologică de înregistrare a solicitării de transfer al sumelor necesare pentru decontarea bunurilor şi serviciilor/ lucrărilor executate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.