Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Vaccinul antigripal gratuit lipseşte cu desăvârşire din România. Virozele şi răcelile îşi fac prezenţa

Autor:

Data: 22 septembrie 2017, 10:15

  •  
  •  
  •  

Vaccinul antigripal  a iscat un nou scandal în domeniul sănătăţii. Suntem la finalul lunii septembrie , luna octombrie ne bate la uşă şi în România nu a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii, vaccinul antigripal.  Pe seama incompetenţei Ministerului Sănătăţii, riscă să sufere o ţară întreagă. Asta nu este o noutate.

Achiziţionarea vaccinurilor  râmâne o boală cronică   de care Ministerul  Sănătăţii nu se poate vindeca. Ceea ce este mai grav, Ministerul Sănătăţii nu reuşeşte să găsească  o soluţie pentru a  a rezolva  această problemă  a vaccinurilor  însă din câte observăm  criza  achiziţionării  vaccinurilor se lasă doar cu demisii pentru unii  angajaţi  din Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a decis joi demiterea Amaliei Șerban din funcția de director general la Direcția generală de asistență medicală și sănătate publică. Decizia a fost luată pe fondul întârzierilor înregistrate la procedura de achiziție a vaccinului antigripal.

Premierul Mihai Tudose l-a luat  la întrebări, joi, în deschiderea ședinței de Guvern, pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru procedura întârziată a achiziţionării vaccinului antigripal  și i-a cerut acestuia să ia măsuri contra celor responsabili.

Păi, acum, sincer vorbind, cine sunt responsabilii?

Mare ne-a  fost mirarea că nu s-a cerut desmisia Ministrului Sănătăţii  ci i s-a cerut demisia directorului general de la Direcția generală de asistență medicală și sănătate publică.

Nu au întârziat să apară şi reacţiile unor lideri politici. Chiar preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu a comentat pe tema lipsei vaccinului antigripal:

A sosit anotimpul rece. Evident, vaccinul antigripal, de care au nevoie în special copiii, bătrânii şi persoanele mai sensibile, nu este de găsit! Abia acum se discută dur, la nivelul Ministerului Sănătăţii, pe tema acestei întârzieri nescuzabile.

Fiindcă a fost luat la “pumni” de premierul Mihai Tudose, şeful de la Sănătate a trecut la represalii în ministerul pe care îl conduce vremelnic şi fără prea multe realizări. Păi, nu trebuia să fie chiar dumnealui primul care să zboare?

Florian Bodog nu a fost în stare să gestioneze aprovizionarea cu un banal vaccin antigripal, ce să mai vorbim de construcţia unor spitale regionale, republicane sau cum le mai numesc PSD-iştii, care trebuie să fie gata, conform promisiunilor electorale, până în 2020! Poate îl schimbă Tudose pe Florian Bodog până la urmă, că tot practică PSD-ul destul de des remanierea la bucată. Hapciu!”, a declarat Marius Caraveţeanu.

Aşteptăm cu mare interes să vedem când ajung primele tranşe de vaccin antigripal atât în România cât şi în judeţul Dâmboviţa. Dar din informaţiiile pe care le deţinem , vaccinul antigripal nu va ajunge prea curând.

 

 

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.