Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Voineşti: Centru de zi pentru bătrâni, Centru de zi pentru copii şi modernizarea Târgului, investiţii cu finanţare europeană

Autor:

Data: 21 septembrie 2017, 12:02

  •  
  •  
  •  

După cum ştim administraţia locală  de la Voineşti pune mare accent pe atragerea fondurilor europene. Primăria Voineşti, putem spune că este campioană la implementarea proiectelor cu finanţare europeană.  Dacă în anul 2014, administraţia de la Voineşti a depus şase proiecte cu finanţare europeană şi a reuşit să le finalizeze fără probleme, în anul 2017,  autorităţile de la Voineşti, au pregătit şi au depus alte trei proiecte cu finanţare europeană.  Edilul Gabriel Dănuţ Sandu ne-a vorbit de primul proiect cu finanţare europeană. Este vorba despre realizarea  unui Centru de zi pentru persoane vârstnice la Voineşti. proiect depus pe POR 2014-2020, pe Axa 8.3 . Valoarea investiţiei se ridică la 12 miliarde. Investiţia se va realiza  pe amplasamentul fostei Şcoli Manga, clasele I-IV, care a fost închisă în anul 2009 din cauza reducerii numărului de copii. Şi cum clădirea se află în momentul de faţă într-un stadiu avansat de degradare, autorităţile locale s-au gândit că a venit timpul să transforme acestă clădire într-un  centru destinat persoanelor de vârsta a III-a din localitate:

Prin acest proiect intenţionăm   să realizăm  o sală de petrecere a timpului liber (şah, rummy, tenis de masă),  un cabinet de pshiologie,  o bibliotecă,  dar să avem şi calculatoare  fiindcă şi persoanele vârstnice trebuie să fie în pas cu tehnologia. Tot acolo vom amenaja şi un parc, pentru că avem o suprafaţă de 1.400 m.p., unde vom monta aparate pentru recuperare locomotorie (bandă de mers, bicicletă). Îmi doresc ca acest proiect să aibă succes. ”, a declarat primarul comunei Voineşti, Gabriel DănuţSandu

Prin Grupul de Acţiune Locala “Valea Ialomiţei ”,comuna Voineşti a mai depus  două proiecte ce urmează a fi finaţate pe fonduri europene prin AFIR. Este vorba  despre proiectul   privind  realizarea unui Centru de zi pentru copii în satul Gemenea Brătuleşti,  cu o valoare de 99.600 euro.

Al doilea  proiect vizează modernizarea prin asfaltare a târgului existent în satul Voinesti,  valoare fiind  de 420.000 de lei.

Fără reţineri, edilul Gabrie Dănuţ Sanu a spus că şi aceste proiecte vor fi implementate cu succes la Voineşti.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.