Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Siguranţa în  unităţile şcolare dâmboviţene, obiectiv prioritar al poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor

Autor:

Data: 20 septembrie 2017, 13:02

  •  
  •  
  •  
  •  

Centrul de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost gazda unei conferinţe de presă, susţinută de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef de poliție Danil Zepiși, col. Viorel Matei, şeful Inspectoratului Județean de Jandarmi  Dâmboviţa și col. Raoul Ilie Constantinescu, şeful  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmboviţa.

Tema comună abordată de conducerile celor trei instituţii subordonate MAI a fost strict legată  de măsurile dispuse pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice. 

Transportul şcolar de la nivelul judeţului Dâmboviţa, luat la verificat de poliţişti

Şeful Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef de poliție Danil Zepiși a ţinut să puncteze că debutul anului şcolar 2017-2018 a fost unul fără evenimente spre deosebire de anii anteriori. Mai mult, şeful Poliţiei dâmboviţa a anunţat că în această  perioadă, poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară o amplă acţiune de verificare a transportului şcolar de la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Vreau să vă spun că suntem într-o perioadă  a modului cum se execută  transportul elevilor.  Am identificat şi reverificat toate aceste vehicule . Sunt peste 100  de astfel de vehicule, ele sunt verificate şi din punct de vedere al stării tehnice… Vrem să preîntâmpină folosirea acestora abuziv.  ”, a declarat cms. şef Danil  Zepişi, inspectorul şef al  Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

 17 unităţi şcolare dâmboviţene, supravegheate de jandarmii dâmboviţeni 

Potrivit col. Viorel Matei, şeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, în anul şcolar  2017-2018 , jandarmii  dâmboviţeni asigură măsuri de ordine şi siguranţă la un număr de 17 instituţiile de învăţământ din municipiile Târgovişte şi Moreni, oraşele Găeşti, Pucioasa, Titu, Răcari şi comunele  Tărtăşeşti şi Gura Ocniţei. Unităţile şcolare au fost incluse şi în itinerarul de patrulare al jandarmilor, astfel încât activităţile organizate în decursul anului şcolar 2017-2018 să se desfăşoare într-un climat propice de ordine şi siguranţă.

„Încercăm să facem faţă  pe cât posibil  acestei misiuni, având în vedere că şi efectivele noastre sunt diminuate  în momentul de faţă cu aproximativ 20%… Nu am avut evenimente deosebite. Vom desfăşura o serie de parteneriate  pe acest segment .”, a afirmat col.Viorel Matei, inspectorul  şef al  Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmboviţa. 

Unităţile şcolare dâmboviţene , verificate de pompieri

Col. Raoul Ilie Constantinescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a punctat faptul că  pompierii dâmboviţeni au verificat toate unităţile şcolare  din Dâmboviţa în vederea identificării clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu.

S-au planificat şi efectuat controale inopinate de prevenire la toate unităţile de învăţământ din judeţ, în vederea identificării clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu, fiind identificate 212 clădiri cu destinaţia învăţământ (din componenţa a 204 unităţi de învăţământ) care nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, astfel:           

– 17 licee cu 18 clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu;

– 126 şcoli cu 131 clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu;

– 61 grădiniţe cu 61 clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Toate subunităţile de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au efectuat, în perioada anului şcolar precedent, misiuni de recunoaştere la unităţile de învăţământ din raionul propriu de intervenţie, prilej cu care au desfăşurat şi activităţi preventive cu personalul didactic, copiii şi elevii din grădiniţe, şcoli şi licee.”, a declarat

col. Raoul Ilie Constantinescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmboviţa .

Inspectoratulde Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratul Județean de Jandarmi  Dâmboviţa şi Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmboviţa  au o misiune comună în ceea ce priveşte toate unităţile  şcolare din Dâmboviţa, şi anume asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă pentru desfăşurarea orelor de curs în maximă siguranţă.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.