Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. AUTORITĂȚILE TÂRGOVIȘTENE SUNT PREGĂTITE SĂ INTERVINĂ ÎN CAZ DE FURTUNĂ !

Autor:

Data: 19 septembrie 2017, 21:41

  •  
  •  
  •  

Furtunile care au făcut ravagii în partea de vest a României, se pare  că le-au dat de gândit atât autorităţilor centrale dar şi autorităţilor  locale din judeţul  Dâmboviţa.  Chiar primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan   a spus că  fenomenele  meteo periculoase  ce au făcut prăpăd  în vestul ţării   sunt   o realitate cruntă  dar care  trebuie să-i conştientizeze  pe toţi primarii  dar şi instituţiile responsabile că trebuie să fie pregătiți în orice moment pentru asemenea situații.

 Primarul municipiului  Târgovişte, Cristian Stan  a spus că nu-şi doreşte să se confrunte cu astfel de situaţii dar în caz de o situaţie asemănătoare,  municipalitatea este pregătită să intervină. La primul semn de alarmă, administraţia târgovişteană  are capacitatea de a mobiliza peste 200 de voluntari prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Suntem pregătiți să intervenim însă este foarte greu de anticipat ce s-ar putea întâmpla… Am văzut cu toții ce probleme a generat furtuna în Timișoara, eu sper să nu ne confruntăm cu această situație. În orice caz, dacă ne vom confrunta cu această situație trebuie spus că putem mobiliza din partea administrației publice locale până la 200 de voluntari, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.De asemenea avem o colaborare foarte bună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu celelalte instituții abilitate să intervină. Deci, știm ce avem de făcut, dar sper să nu ne confruntăm cu o situație practic nemaiîntâlnită până la acest moment în România. Ceea ce s-a întâmplat la Timișoara a fost o situație excepțională de natură totuși să ne facă să conștientizăm faptul că trebuie să fim pregătiți în orice moment pentru asemenea situații. Mai sunt încă foarte multe lucruri de făcut aici, însă noi suntem pregătiți și cred că putem să facem față onorant unei asemenea situații, repet, pe care nimeni nu și-o dorește.“, a spus primarul Cristian Stan.

Primăria Târgovişte a dotat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, cu un ultilaj ultramodern

 Pentru a efientiza acţiunile de intervenţie ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte, administraţia   a achiziţionat un utilaj modern necesar acţiunilor de intervenţie ale pompierilor voluntari. În săptămânile următoare, utilajul va sosi în parcul auto al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte. Investiţia se ridică la 900.000 de lei.

„La Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență am achiziționat un utilaj multifuncțional, trebuie să sosească, este un utilaj cu care se poate interveni atât pe zona de intervenții la înălțime, pe zona de canalizări, cât și la deszăpezire, la topit zăpada… Este cel mai modern utilaj pe care îl deține o administarție publică locală în județul Dâmbovița. Am ținut să avem acest utilaj pentru că în situații de criză trebuie să putem să acționăm imediat cu utilajele din doatrea adminsitrației publice locale și nu aveam așa ceva, trebuia să apelăm fie la Compania de Apă, fie la alte instituții și de multe ori nu se mișcau atât de repede pe cât ne-am fi dorit noi“, a mai declarat primarul Cristian Stan.

În situaţii de urgenţă, Primăria Târgovişte dispune de  resurse financiare 

 Edilul Cristian Stan a spus că nu se pune problema de fonduri dacă se ivesc situaţii de urgenţă , generate de  vremea capricioasă.

Avem și un fond de rezervă, dar avem și disponibilitate bugetară în momentul de față de a interveni imediat. O Hotărâre de Consiliu Local și o rectificare bugetară nu durează mai mult de 10 minute din momentul în care am avea nevoie, este vorba de o situație de excepție, dar sper să nu ajungem în situația de a utiliza aceste fonduri”, a subliniat primarul Cristian Stan.

 Judetul Dâmboviţa se numără printre judeţele vizate de atenţionări nowcasting-vânt puternic .

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.