Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Căminul Cultural „Izvor de apă vie” din comuna Vulcana Pandele, la ceas aniversar

Autor:

Data: 18 septembrie 2017, 15:47

  •  
  •  
  •  

Cultura şi tradiţiile sunt la mare preţ în mediul rural.  Activitatea  desfăşurată  de Căminul Cultural „Izvor de apă vie”  şi autorităţile locale din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, stă mărturie  în ceea ce priveşte păstrarea tradiţie şi a culturii.  O nouă filă  s-a scris în istoria comunei Vulcana Pandele. Cu prilejul  aniversării  a 90 de ani de la inaugurarea Căminului Cultural „Izvor de apă vie”, a 90 de ani de la înfiinţarea bibliotecii comunale, a 40 de ani de la construirea clădirii actualului Cămin Cultural şi 15 ani de activitate culturală, desfăşurată de  referentul cultural Florina Voicu, comuna Vulcana Pandele a găzduit o serie  de evenimente.

 Chiar în curtea Primăriei Vulcana  Pandele, cu prilejul acestor manifestări  a fost amenajată şi o placă omagială  realizată  de sculptorul Ovidiu Dumitrescu. Dezvelirea  plăcii omagiale –  90 de ani de la inaugurarea Căminului Cultural „Izvor de apă vie”, s-a făcut de către primarul Radu Vasile şi deputatul Corneliu Ştefan, alături fiind şi deputatul Oana Vlăducă. A avut loc o  slujbă de sfinţire a plăcii omagiale după care  au urmat mesajele transmise la ceas aniversar din partea oficialităţilor judeţului Dâmboviţa  dar şi din partea unor invitaţi. Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița i-a oferit primarului o plachetă.

 Au avut loc şi   o serie de expoziţii  de fotografie  şi obiecte realizate în cadrul Căminului Cultural „Izvor de apă vie”.  Nu în ultimul rând  s-a desfăşurat şi Gala partenerilor şi colaboratorilor căminului cultural din Vulcana Pandele.

Activităţile au continuat şi la Casa-Atelier ”Gabriel Popescu”, parada costumelor populare cu popas la Biblioteca Comunală  care a fost inaugurată,.

 Au mai  fost prezenţi la eveniment: secretarul judeţului Ivan Vasile Ivanoff, Agnes Erich, directorul Bibliotecii Județene Dâmbovița, Cerasela Roşoiu-reprezentantul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, fostul deputat, Georghe Ana, primarul comunei Cândeşti, Georgeta Popa şi nu în ultimul rând  foarte mulţi directori de cămine culturale din tot judeţul şi bibliotecari din toate comunele dâmboviţene.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.