Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. RUNCU: DEZVELIREA CELUI MAI MARE MONUMENT AL EROILOR TRANSMISIONIȘTI!

Autor:

Data: 17 septembrie 2017, 14:59

  •  
  •  
  •  

În acest weekend  comuna dâmbovițeană Runcu  a fost în mare sărbătoare.  În fiecare an, în a treia săptămână  din luna septembrie are loc  Răvășitul Oilor.  Potrivit tradiției răvășitul oilor reprezintă sfârșitul anului pastoral. Primăria Runcu  și Consiliul Local  Runcu organizează festivalul pentru a păstra tradiția locului dar și pentru a ajuta producătorii să își vândă mai ușor marfa.

Festivalul  Răvăşitul Oilor   care a ajuns în acest an  la cea de-a 26 a ediţie,  a  avut și momente deosebite.  În „Vârf la In”, zona unde are loc evenimentul, a avut loc și dezvelirea Monumentului ridicat în memoria eroilor transmisionişti din Primul Război Mondial. Prin realizarea acestui monument autoritățile din Runcu  au ținut să  omagieze așa cum se cuvine oștașii căzuți la datorie.   Importanța evenimentului a fost subliniată chiar în discursul primarului Gheorghe Brebeanu.  Dezvelirea monumentului a fost făcută de primarul Gheorghe Brebeanu  și senatorul Adrian Țuțuianu.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviște, preot Marian Puiescu a transmit un gând cu ocazia inaugurării Monumentului ridicat în memoria eroilor transmisionişti din Primul Război Mondial, în comuna Runcu. A urmat slujba de sfințire a monumentului.

Ca la orice eveniment , au avut loc alocuțiuni din partea invitaților.

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ”Basarab I”  Argeș i-a oferit  o diplomă de onoare primarului Gheorghe Brebeanu.

 Președintele  Asociației  “Cultul Eroilor” Dâmbovița, col.(r) Șerban Gheorghe a ținut să puncteze, activitatea pe care o desfășoară subfiliala de la Runcu, condusă chiar de primarul Gheorghe Brebeanu.

 Prezent la Runcu a fost și  președintele Asociaţiei   Transmișioniștilor  din București.  Au fost depuse coroane și jerbe de flori la noul Monument ridicat în memoria eroilor transmisionişti din Primul Război Mondial .

De la Răvășitul Oilor  din “Vârf la In” nu au lipsit momentele artistice, voia bună și distracția. Au mai fost prezenți la eveniment: deputații Corneliu Ștefan și Oana Vlăducă, secretatul de stat Ionel Petre, șefi de instituții deconcentrate din județ, reprezentanții Garnizoanei Târgoviște, consilieri județeni și primari din tot județul.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.