Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Domeniul Ion Ghica de la Ghergani este gazda evenimentelor ocazionate de Zilele Europene ale Patrimoniului

Autor:

Data: 15 septembrie 2017, 20:28

  •  
  •  
  •  

Domeniul de la Ghergani va fi gazda unei sesiuni de dialog pe tema patrimoniului românesc în context european, sâmbătă, începând cu ora 12:00.

La Domeniul Ion Ghica de la Ghergani, orașul Răcari,  au  loc evenimente ocazionate de Zilele Europene ale Patrimoniului.

Situat la 30 de minute de București, Domeniul de la Ghergani este unul dintre spațiile de patrimoniu mai puțin accesate în ciruitele turistice, însă care ascunde o istorie fascinantă care vorbește despre viața de secol XIX și personalitatea enciclopedică a lui Ion Ghica.

Au vizitat Gherganii personalități legendare, de la haiduci precum Iancu Jianu și Ioniță Tunsul, până la domnitori și artiști precum Alexandru Ioan Cuza și Franz Liszt. Domeniul de la Ghergani este, de asemenea, unul dintre locuri în care au fost făcute primele planuri ale Unirii Principatelor.

Vor lua cuvântul:

Irina Bossy – Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și reprezentant al Ministerului Culturii din Franța

Radu Alexandru, din partea Direcției de Cultură Dâmbovița

Marian Zidaru, reputat artist plastic ale cărui surse de inspirație se regăsesc adesea în patrimoniul românesc

Ovidiu Serghe, arhitect, colaborator al biroului de arhitectură PRODID, specializat în restaurarea clădirilor de patrimoniu.

În cadrul evenimentului, în prezența soților Marian și Victoria Zidaru, va avea loc proiecția filmului Marian and Victoria Zidaru. Artists in Light, regizat de Franz Galo (FR), film laureat cu numeroase premii, printre care se numără câștigarea premiului Hollywood International Independent Documentary Awards 2016.

Invitații vă vor sta la dispoziție pentru informații legate de tema patrimoniului românesc în context european, problemele cu care se confruntă domeniul, comparații cu măsurile luate în Franța, cu atât mai mult cu cât anul 2018 va fi declarat „Anul Patrimoniului European”.

La final, vizitatorii vor fi invitați să ia parte la un tur ghidat coordonat de arhitectul Ovidiu Serghe, implicat în etapele restaurării Domeniului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.