Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul  Carmen Holban : Interpelare  către ministrul Sănătăţii  privind Modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 prin aparitia OUG nr. 58/2017  

Autor:

Data: 13 septembrie 2017, 11:26

  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor  a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii  ce are ca obiect Modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 prin aparitia OUG nr. 58/2017.  Deputatul Carmen Holban   a primit mai multe sesizări de la farmaciştii din unitatile farmaceutice din judetul Dambovita cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute in OUG nr. 58/2017.

Daca in vechea lege amenzile si sanctiunile erau cele mai mari intre 10.000 si 20.000 acum sunt intre 50.000 si 100.000 ron, multe dintre ele adaugand pe langa amenda si inchiderea farmaciei sau retragerea autorizatiei de functionare fara a specifica pe ce perioada ( expl. Art. 38, art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 2).

Domnule Ministru, Preventia este o prioritate, aceste sanctiuni ar putea fi aplicate dupa ce farmaciile la prima abatere ar primi un avertisment sau un proces verbal cu recomandari si termene, nu direct amenda si inchiderea unitatii.

A fost introdusa a cincea institutie – DSP-ul care prin medic/farmacist controleaza o farmacie pentru a putea functiona si anume: pe langa Casa de Asigurari care face acreditarea farmaciilor, Colegiul farmacistilor care face certificarea Regulilor de Buna Practica, ANM care verifica trasabilitatea medicamentelor, retragerea si valabilitatea medicamentelor inclusiv conditiilor de temperatura si umiditate si bineinteles Ministerul Sanatatii care emite si retrage autorizatiile de functionare ale farmaciilor fara a mai adauga institutiile fiscale, unitatiile farmaceutice fiind societati comerciale.

Avand in vedere ca farmaciile sunt considerate intreprinderi mici, dupa politica de preturi si politica de sanctionare fara avertizare sau recomandari cu termene, multe se pot inchide, dar ele s-au deschis pentru ca pacientul sa aiba cat mai usor acces la medicament, venind in sprijinul pacientului.

Fata de cele mentionate va rugam, domnule Ministru sa analizati.

            Solicit răspuns scris.”, se arată în interpelarea adresată ministrului Sănătăţii de către deputatul Carmen Holban.  

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.