Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Festivități de deschidere a anului școlar  la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” şi Seminarul Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur”

Autor:

Data: 11 septembrie 2017, 18:11

  •  
  •  
  •  
  •  

Emoţii de început de an şcolar, de la cei mai mici până la cei mai mari  s-au putut citi pe chipul tuturor participanţilor la festivitatea de la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte.

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018 a avut loc luni de dimineaţă, în prezenţa elevilor, părinţilor , cadrelor didactice şi nu în ultimul rând  în prezenţa invitaţilor: conducerea Primăriei Târgovişte, conducerea CJ Dâmboviţa, parlamentari, conducerea ISJ Dâmboviţa şi  nu în ultimul rând a fost prezent   secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas.  Oficiile de gazdă au fost făcute de către prof. Pîrvulescu Dana, directorul Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte.

Şi la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, au avut loc ceremoniile legate de deschiderea noului an școlar 2017-2018.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, în sala de festivități a acestei instituții teologice, în prezența oficialităților  judeţului Dâmboviţa,  a parlamentarilor, a secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas ,  a inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, a corpului profesoral al școlii, a elevilor și părinților acestora.

După săvârșirea Te Deum-ului, preot dr. Ionuţ Ghibanu -vicar eparhial a rostit mesajul IPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit, în care a reliefat faptul că, împreună cu Biserica, Școala este o instituție fundamentală pentru existența istorică și bunul mers al națiunii noastre.

Secretarul de stat Gabriel Liviu Ispas, hotărât să plece din Minister dacă lucrurile nu se vor schimba în Educaţie

Şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas a avut un mesaj foarte sincer şi clar, spunând că nu mai este timp de pierdut  iar Educaţia trebuie să intre pe făgaşul normal, altfel va devein un deziderat la care cu toţii vom tânji.  Secretarul de stat a spus că  nu mai are ce să caute în ministerul Educaţiei dacă până la anul lucrurile nu se vor schimba.

 Nu au lipsit mesajele din partea senatorului Adrian Ţuţuianu, subprefectului, Florina Mureşan, vicepreşedintelui  CJ, Claudia Gilia, primarului Cristian Daniel  Stan şi a  inspectorului şcolar general, Ion Sorin.

 Cei aproximativ 2,3 milioane de elevi şi copii de grădiniţă  din întreaga ţară s-au întors la şcoală luni, 11 septembrie.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.