Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Oraşul Pucioasa este în Master-Planul investițiilor în turism, cu două proiecte importante  

Autor:

Data: 23 august 2017, 14:46

  •  
  •  
  •  

La începutul lunii august,  Guvernul României  a aprobat Master-Planul investițiilor în turism.  Oraşul Pucioasa  se regăseşte Master-Planul investițiilor în turism, în cadrul Listei  cuprinzând proiecte de investiții în turism de importanță locală. Concret este vorba despre  despre două investiţii majore pentru Pucioasa:

  1. Refacere zonă de agrement și construire bază de tratament și valorificarea apei sulfuroase (existente în zonă) pe dealul Moțăianca și în zona ”La sursă”, oraşul Pucioasa
  2. Amenajare zonă de agrement pe lacul de acumulare, oraşul Pucioasa

Județul Dâmbovița  mai este prins   cu alte două proiecte pentru zona montană  dâmboviţeană.

  1. Construirea de pârtii de schi, în zona Padina – Peștera, comuna Moroeni
  2. Parcare publică și dotări conexe în zona Telecabină Padina – Peștera, comuna Moroeni

Programul Multianual, denumit Master-Planul investițiilor în turism, are ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților locale din zonele cu potențial turistic ridicat, prin creșterea investițiilor publice în infrastructura turistică. De asemenea, se urmărește dezvoltarea competitivă a turismului prin identificarea, evaluarea, prioritizarea pe forme de turism și o direcționare eficientă a investițiilor publice, dezvoltarea unei rețele de destinații turistice competitive pe plan internațional, valorificarea durabilă a specificului local și a elementelor de identitate națională prin turism și promovarea unei abordări integrate a politicii turistice la nivelul regiunilor, prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Actul normativ prevede activități majore în domeniul turismului: dezvoltarea turismului de sănătate, a domeniului schiabil, a infrastructurii turistice de agrement dar și dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării și a stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, a infrastructurii turistice de-a lungul Dunării și cea din zona montană înaltă și, nu în ultimul rând, extinderea infrastructurii de vizitare din ariile naturale protejate, altele decât cele din zona montană.

Conform Hotărârii, contribuția financiară a Ministerului Turismului în investiții variază în funcție de nivelul de importanță.  De exemplu în cazul investiţiilor de la Pucioasa şi zona Padina-Peştera, contribuția Ministerului Turismului este de 85%, iar contribuția UAT-ului beneficiar este de 15% .

Stabilirea investițiilor finanțabile a fost realizată și pe baza unei consultări a unităților administrativ teritoriale, care au propus aproximativ 1.200 de idei de proiecte, funcție de necesitățile locale de dezvoltare a infrastructurii turistice, bazate pe cererea turistică.  În urma aplicării filtrelor de selecție prezentate au fost selectate circa 140 de proiecte de interes local.

În contextul îmbunătățirii performanțelor turismului din ultima perioadă și a creşterii competitivităţii şi atractivităţii României ca destinaţie turistică la nivel regional şi internaţional, prin elaborarea unui program multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism se creează premisele de dezvoltare superioară a destinaţiilor turistice din România, dar și a României ca macrodestinaţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.