Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Răcărenii  premiaţi pentru meritele lor de zilele  oraşului

Autor:

Data: 13 august 2017, 1:50

  •  
  •  
  •  

Zilele orașului Răcari, aflate la cea de-a IX-a ediţie,  sunt o modalitate de a arăta lumii că oraşul Răcari, o localitate aflată la jumătatea drumului dintre actuala capitală a României și fosta capitală a Țării Românești, este locul unde istoria, cultura, tradiţiile şi oamenii sunt la loc de cinste. La sala de festivităţi  a  Liceului “Ion Ghica ” Răcari,  a avut loc şedinţa festivă  a Consiliului Local Răcari.

  Prezenţi la eveniment au fost: senatorul  PSD, Titus Corlăţean, vicepreşedinţii CJ, Claudia Gilia şi Alin Manole, consilieri judeţeni ai PNL Dâmboviţa, comisar șef de poliție Andreiana Romeo, şeful Poliţiei Răcari, jandarmi,pompieri, poliţişti locali, cadre didactice din unitățile de învățământ din localitate,  elevi precum și cetățeni obișnuiți.

Edilul  Marius Caraveţeanu  a făcut o scurtă prezentare a investiţiilor oraşului Răcari  dar în acelaşi timp, profitând de prezenţa conducerii de la judeţ nu a ezitat să semnaleze unele probleme cu care se confruntă  datorită comunicării foarte slabe cu unele instituţii  de la nivelul judeţului.  Nu au lipsit gândurile bune de la invitați.

Senatorul PSD, Titus Corlăţean  a dat asigurări că va susţine administraţia locală din Răcari, ori de câte ori este nevoie, asta rămâne de văzut.

Totodată, vicepreședintele CJ, Claudia Gilia a promis  susţinerea şi finanțarea proiectelor existente  în asociere CJ şi CL Răcari pe infrastructură, dar și a altor proiecte, mai mult, i-a dat asigurări edilului Marius Caraveţeanu că va   analiza foarte serios problemele cu care se confruntă oraşul Răcari în relaţia cu Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Secretarul general al PNL Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu a ţinut să transmită răcărenilor un gând bun dar totodată  a subliniat ideea că în oraşul Răcari, lucrurile se schimbă de la  o zi la alta.

Gânduri alese le-a transmis răcărenilor şi consilierul judeţean al PNL, Jean Popescu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL Dâmboviţa.

Recunoştinţă pentru răcărenii  care fac cinste oraşului

În cadru festiv,  a  fost premiat omul anului, poliţistul local Vasile Nicolae Cătălin, cel care alături  de alţi  curajoşi salvatori   au scăpat de la moarte   fetiţa căzută într-o fântână. De asemenea, au primit distincții și  educatorul anului –Cristina Mihaela Ştefan de la Grădiniţa Ghimpaţi, învățătorul anului-Maria Nicolae, profesorul anului-Vasile Mugurel Tănase, polițistul anului-agent şef Simion Dorel Didi, jandarmul anului-plt.major Dumitru Gabriel, pompierul anului- plt.major Eugen Bucur, gospodăria care s-a dezvoltat vizibil de la lună la lună- familia Ghiţă  din satul Stăneşti   și nu în ultimul rând cei mai buni elevi de la clasa pregătitoare până la liceu, participanți și laureați ai diverselor activități școlare și concursuri. Elevilor, alături de premii, diplome, cadouri și flori, le-a fost oferită şi o excursie la Curtea Domnească  din Târgovişte.

Oraşul Răcari  a oferit în premieră absolută titlul de  cetăţean de onoare, profesorlui Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative

Un alt moment deosebit,   a fost acordarea  în premieră  absolută  a titlului de cetăţean de onoare unui locuitor al oraşului Răcari. Este vorba despre domnul profesor Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, şi care a primit anul trecut distincţia de cetăţean european, o distincţie care se acordă în fiecare an de către Parlamentul European unor personalităţi din ţările membre. Respectând tradiția, sărbătoarea orașului va continua şi duminică, 13 august, cu   activităţi sportive, ciclism, desene pe asfalt, handbal, fotbal şi, nu în ultimul rând, o competiţie de şah.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.