Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  În primele şase luni ale anului 2017, pompierii au intervenit la 5.050 situaţii de urgenţă

Autor:

Data: 31 iulie 2017, 23:04

  •  
  •  
  •  
  •  

ISU Dâmboviţa şi-a prezentat activitatea desfăşurată  în semestrul I al anului 2017 în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de comandantul pompierilor dâmboviţeni, col.Raoul Ilie Constantinescu  alături de lt.col. Mihăiţă Păuna ,prim-adjunct şi lt. Rovin George Olteanu , şeful  Compartimentului Inspecţie şi  Control.  În primele şase luni ale anului, pompierii dâmboviţeni au fost solicitaţi la 5.050 situaţii de urgenţă şi alte evenimente, în medie 28 pe zi.  Comparativ cu acelaşi semestru al anului 2016, numărul situaţiilor de urgenţă a  scăzut cu cu 9,3%, de la 5.567 în 2016,  la 5.050 în anul 2017.

Misiunile  de protecţie civilă  la nivelul judeţului Dâmboviţa

Lt.col. Mihăiţă Păuna ,prim-adjunct ISU Dâmboviţa a ţinut să puncteze informaţii despre misiunile  de protecţie civilă  la nivelul judeţului Dâmboviţa .

Începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10:00 – 11:00, se vor organiza şi desfăşura antrenamente/exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică (de la autorităţile administraţiei publice, instituţii şi operatori economici sursă de risc).Scenariile antrenamentelor/exerciţiilor lunare vor evidenţia tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă/protecţie civilă care impun alarmarea populaţiei.

Scopul acestor antrenamente/exerciţii este pentru obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică,  precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregatirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Această activitate de acţionare lunară a sirenelor de alarmare publică va fi mediatizată, pentru prevenirea din timp a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor sursă de risc, în scopul preîntâmpinării producerii panicii, a cunoaşterii semnificaţiei semnalelor de alarmare acustice şi a măsurilor care trebuie adoptate în situaţii de protecţie civilă.

 Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Dâmboviţa  şi-a făcut datoria

În primul semestru al anului 2017, Inspecția de Prevenire a efectuat 455 de controale . S-au planificat şi efectuat controale inopinate de prevenire la toate unităţile de învăţământ din judeţ, în vederea identificării clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu, fiind identificate 212 clădiri cu destinaţia învăţământ (din componenţa a 204 unităţi de învăţământ) care nu au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu,

 Pompierii dâmboviţeni sunt la datorie 24 de ore din 24 şi răspund solicitărilor venite din tot judeţul .

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.