Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmboviţa va semna contratul pentru cel mai mare proiect de infrastructură din istoria judeţului Dâmboviţa

Autor:

Data: 27 iulie 2017, 15:51

  •  
  •  
  •  

Săptămâna viitoare se va semna  contractul de finanţare  pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”. Vestea a fost dată de vicepreşedintele CJ, Claudia Gilia în cadrul conferinţei de presă a PSD Dâmboviţa. Proiectul are o valoare totală de 211.818.625,27 lei și are ca obiectiv general accelerarea creșterii economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale din județul Dâmbovița prin stimularea mobilității, rezultat al modernizării infrastructurii județene de transport și asigurării conectivității indirecte la rețeaua TEN-T.Durata totală de  implementare a proiectului este de 73 luni, din care 26 de luni pentru activitățile realizate înainte de depunerea cererii de finanțare și 45 de luni pentru  activitățile ce urmează a fi realizate după momentul contractării proiectului.

 „Valoarea proiectului este de 211.822.388,29 lei, cofinanțarea eligibilă din partea Consiliului Județean Dâmbovița la cheltuielile proiectului este în valoare de 4.223.805,30 lei, adică procentul de 2% din ce înseamnă parte de cofinanțare. Este un proiect care va dezvolta infrastructura din județul Dâmbovița, un  proiect care vizează pe lângă modernizarea drumurilor drumurilor județene DJ 720, DJ 720B, DJ 711, DJ 101B și aducerea la parametrii normali a podurilor din localitatea Nisipurile- comuna Ulmi, din comuna Gura Ocniței, podul peste râul Racovița în localitatea Băleni, podul peste canal în comuna Cojasca. Este un proiect de amploare care va moderniza în mod substanțial infrastructura din județul Dâmbovița, este un proiect fundamental pentru dezvoltarea județului Dâmbovița.”, a declarat Claudia Gilia, preşedinte OFSD Dâmboviţa .

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ720, DJ720B, DJ711 și DJ101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”,  a fost depus pe POR 2014-2020 în cadrul Axei prioritare 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Proiectul care va deservi 186.682 de persoane implică 4 drumuri județene, cu o lungime de modernizare eligibilă de 62,069 km, de-a lungul cărora vor fi realizați următorii indicatori care vor contribui atât la fluidizarea, cât și la siguranța circulației: conectivitatea la două coridoare TEN-T, 37 stații pentru pasageri/transport public, 8 alveole pentru mijloacele de transport public, piste pentru bicicliști (cu două sensuri) – cu o lungime de 3,94 km, 69,93 km trotuare și alei pietonale.

Odată cu finalizarea proiectului, se estimează o creștere cu 23% a vitezei medii de deplasare pe drumurile județene în cauză, drumuri care vor asigura accesul comunităților rurale către Municipiul Târgoviște și coridoarele TNT-T.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.