Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. O nouă generație de petroliști, formată în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei

Autor:

Data: 24 iulie 2017, 1:05

  •  
  •  
  •  

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei face parte din campania “România Meseriașă“, programul prin care OMV Petrom sprijină învățământul profesional din România. Prima săptămână din Tabăra Meseriașilor s-a încheiat pentru cei 60 de elevi , viitori petroliști din trei licee tehnologice din județele Argeș, Bacău și Dâmbovița. După șapte zile petrecute în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, viitorii petroliști sunt cu un pas mai aproape de primul lor loc de muncă. Pe lângă atelierele teoretice, în care au învățat despre lucrul în echipă, despre cum să își redacteze CV-ul și cum să se pregătească pentru un interviu cu un angajator, prima săptămână a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei a fost completată de ateliere practice specifice fiecărei meserii.
Ultima zi de ateliere a petroliștilor a început în forță cu o probă de lăcătușerie și mecanică. Ei au lucrat alături de mentorii specialiști din cadrul OMV Petrom. Elevii s-au împărțit în echipe și au identificat unelte cu care au lucrat la școală. Au planificat, au măsurat, au desenat în format 3D, 6 piese, după care au prezentat pe echipe etapele de creare. Și voluntarii, fost elevi în Tabăra Meseriașilor au fost prezenți la Bran.

Cei 60 de viitori petroliști și-au demonstrate cunoștințele acumulate în Tabăra Meseriașilor la concursul “Vrei să fii petrolist?”

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei se afla la cea de a III-a ediție și pregătește anul acesta o nouă generație de 300 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din județele Argeș, Bacău, Dâmbovița și Buzău care studiază în următoarele domenii: petrolier, electric, mecanică, croitorie și turism și alimentație. Alături de elevi vor fi prezenți în tabără și 55 de profesori. Mona Nicolici, manager Sustenabilitate OMV Petrom ne-a oferit mai multe informaţii.

Mona Nicolici, manager Sustenabilitate OMV Petrom

Mona Nicolici, manager Sustenabilitate OMV Petrom

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei va continua cu alte serii de elevi în următoarele patru săptămâni.
Nu au lipsit momentele de distracție, focul de tabără și muzica.
La sfârșitul taberei, 40 de viitori meseriași vor primi burse de 500 de lei/lună, în anul școlar 2017-2018. Cei 55 de profesori vor participa, în cadrul taberei, și la un curs de specialitate, organizat de Centrul Național pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.