Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Deputatul PSD, Carmen Holban și-a adus contribuția  la noul program de compensare cu 90% pentru pensionari

Autor:

Data: 13 iulie 2017, 12:49

  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD Dâmboviţa, Carmen Holban, la sesizarea conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița,  a făcut toate demersurile legale  pentru a le veni în ajutor pensionarilor din judeţ  care erau nevoiţi să dea banii înapoi pentru medicamentele  compensate de care au beneficiat Deputatul social-democrat a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, în care a prezentat problemele apărute legate de derularea Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de până la 600 de lei pe lună şi i-a cerut demnitarului să abroge şi mai apoi să înlocuiască Ordinul care creează atâtea necazuri. Demersurile deputatului PSD Dâmbovița au avut și rezultate , începând  cu data de 4 iulie 2017, modificările efectuate în programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari  au devenit  operaţionale. Prin noul program de compensare cu 90% pentru pensionari , pragul de pensie până la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 lei /lună și totodată  s-a debirocratizat  astfel şi activitatea medicilor de familie, care nu vor mai trebui să solicite declaraţii pensionarilor: “ Începând de astăzi, 4 iulie 2017, modificările efectuate în programul social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari devin operaţionale.

Conform modificărilor aprobate printr-o Hotărâre de Guvern, vineri 30 iunie 2017, în prima şedinţă a cabinetului Mihai Tudose, pragul de pensie până la care se poate beneficia de program a fost majorat de la 700 la 900 lei /lună. Totodată, de program vor beneficia şi pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale. În viitor, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

Pentru aplicarea Hotărârii de Guvern, a fost necesară elaborarea de norme de aplicare, printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi CNAS, precum şi modificarea altor două acte normative subsecvente, referitoare la prescripţia electronică şi la normele de aplicare a Contractului-cadru.

Finanţarea programului de compensare cu 90% a medicamentelor din sublista B prevăzută de HG nr. 720/2008 se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi în proporţie de 40% din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii.

Prin noul program se soluţionează şi problema pensionarilor care obţin venituri suplimentare în afara pensiei. Se debirocratizează astfel şi activitatea medicilor de familie, care nu vor mai trebui să solicite declaraţii pensionarilor” , a declarat deputatul PSD Dâmbovița,  Carmen Holban

 Deputatul PSD, Carmen Holban a ținut să mulțumească tuturor pentru implicarea în rezolvarea acestei probleme.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.