Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Voluntarii Crucii Roşii Dâmbovița se pregătesc în masivul dâmbovițean Bucegi

Autor:

Data: 11 iulie 2017, 13:57

  •  
  •  
  •  

Zeci  de voluntari ai Crucii Roşii  Dâmbovița, s-au strâns în Munţii Bucegi, zona Salvamont Dâmbovița pentru a învăţa tehnicile de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Tabăra este organizată pe principiul unei tabere de sinistraţi.

Timp de cinci zile, zeci de voluntari învață aici cum să intervină în caz de dezastru, cum să acorde primul ajutor. Sesiunea de pregătire durează cinci zile, în perioada 10 – 14 iulie, fiecare zi având un program bine stabilit.

În prima zi, tinerii au avut de trecut testul „cortului”. Adică au avut de organizat tabara de sinistrați, fiind montate corturile în care ei sunt cazați și unde se desfășoară toate activitățile. Hrana voluntarilor se pregătește în tabărăde  către un bucatar care este în permanență pe baricade la ciaune.

 A avut loc  și deschiderea oficială a taberei  sub directa coordonare  a inspectorului  Raul Pavelescu și a secretarului  Crucii Roșii Dâmbovița, Eugen Florea. La această tabără participă și o delegație a Crucii Roșii din Veszprem-Ungaria, cu care Crucea Roşie Dâmboviţa are încheiat parteneriat.

Scopul acestei tabere este ca voluntarii Crucii Roşii să fie mereu pregătiţi să intervină în caz de dezastru şi să fie bine informaţi pentru a putea ajuta în oricare din cazurile cerute. Tabăra se adresează voluntarilor mai vechi, care au experienţă în acordarea primului ajutor sau voluntarilor care au fost activi la acţiunile filialei.

La finalul acestor zile de pregătire, toți voluntarii vor fi evaluați și  vor primi diplome. Desigur, ca în orice tabără, nu lipseşte niciodată distracţia, oamenii minunaţi, voluntari care ne rămân prieteni pe viaţă, experienţele de neuitat .   Prezent la acestă tabără este și directorul Crucii Roșii Dâmbovița, Gheorghe Popescu iar până la final vor merge în tabară  și alți invitați cum ar fi vicepreședinți ai Crucii Roșii Dâmbovița  și președintele Crucii Roșii Dâmbovița, Floris Lăzărescu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.