Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Proiectul de extindere  apă şi canalizare în satele Niculeşti şi Ciocănari bate pasul   pe loc din cauza licitației pe SEAP

Autor:

Data: 11 iulie 2017, 14:45

  •  
  •  
  •  

Comuna dâmbovițeană  Niculești are o problemă cu licitația privind  proiectul de  extindere  reţea de apă şi canalizare în satele Niculeşti şi Ciocănari. Astfel, investiţia de 1,5 milioane de euro, finanţată prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale,stă deocamdată pe loc, în condiţiile în care proiectul a fost câştigat în anul 2016, iar licitaţia pentru execuţia lucrărilor  nu s-a finalizat nici până acum.  Primarul comunei Niculești, Dorinel Soare spune că legislația stufoasă și reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice  mai mult încurcă decât să  ajute administrațiile locale.  Primarul Dorinel Soare spune că este necesar  să se intervină pe legislație pentru a ușara procedurile: “ Mai am un proiect pe care nu reușesc să-l duc. Este vorba despre o licitație privind extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în celelalte două sate.  Din noiembrie 2016 și până acum nu am reușit  să finalizăm licitația. Motivele sunt și obiective dar și subiective. Obiective datorită legislației care este foarte  greoaie în această  situație, cerându-se foarte multe clarificări  de la ofertanți  și acum nu au mai rămas decât patru.  Eu am atenționat și pe cei de la ANAP , inclusive cu doamna ministru Rovana  Plumb am discutat vineri. Avem reprezentanții ANAP în  comisiile de  evaluare a ofertelor, ca și observatori și vreau să vă spun cu toată responsabilitatea  că mai mult ne încurcă decât să ne ajute.

 În lege spune că pentru orice autoritatea contractantă  este răspunzătoare, dumnealor vin ca observatori și ne spun aici nu faci așa, faci așa.  Am să discut cu cei de la ANAP  că în ritmul acesta nu terminăm nici la toamnă.  Și astfel a trecut un an de zile. “, a declarat primarul Dorinel Soare.

Potrivit primarului localităţii Niculeşti, proiectul se află în momentul de faţă în faza de licitaţie publică pe SEAP şi imediat după finalizarea acestei proceduri obligatorii şi desemnarea firmei care se va ocupa de implementarea investiţiei, vor demara şi lucrările în teren. Edilul de la Niculeşti speră ca, cel mai târziu   anul acesta să dea ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro, este finanţat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, iar constructorul are misiunea să extindă reţeaua de apă şi canalizare în satele Niculeşti şi Ciocănari, acolo unde sunt aproape 500 de gospodării care aşteaptă momentul racordării.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.