Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Festivalul Haidook Summer Fest de la Runcu, o  reuşită

Autor:

Data: 8 iulie 2017, 21:02

  •  
  •  
  •  

Comuna dâmbovițeană  Runcu de la poalele  Leaotei     a găzduit în acest weekend   Festivalul Haidook Summer Fest , ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție și  care are ca obiectiv reînvierea  spiritului haiducesc ce arde mocnit în tinerele generații, de aceea nimic din ceea ce se întâmplă  la Haidook Summer Fest nu este ales întâmplător.  Evenimentul  a avut loc  în Vârf la In   din satul Brebu și  a reunit invitați de renume internațional.

 Edilul Gheorghe Brebeanu  ne-a vorbit despre zona Runcu, situată la poalele munților Leaota, o locație cu tradiție. Legendele spun că este un ținut în care legendarii haiduci sălășluiau în inima codrului verde, localnicii oferindu-le adăpost și hrană în vremuri de restriște.

 Ionuț Popescu, organizatorul  evenimentului  ne-a vorbit  despre  Festivalul Haidook Summer Fest  care și-a propus să sărbătorească  tradiția românească  de origine haiducească și legătura  profundă  dintre călăreț și calul său, de aceea au  avut loc o serie de activități  specific  în cadrul  festivalului, printre care:  moment de dresură cu cai, demonstrații de talent  în arta călăriei și competiții călare. Așadar Haidook Summer Fest este despre NATURĂ, CAI Și TRADIȚIE.

Denis Ștefan, actor și mare iubitor de cai a încântat publicul  cu  demonstrații de dresaj natural și garrocha.

 De la acest eveniment  nu a lipsit nici naistul Nicolae Voiculeţ care a avut un rol important în spectacol făcut  de Miron Bococi, maestrul vrăjitor de cai din Spania, care  a venit   la Runcu împreună cu ai săi cai,  amintindu-ne cum era cu frația oamenilor cu caii pe vremea haiducilor.

Festivalul Haidook Summer Fest  este organizat  de Asociatia Ride Wild Carpathia cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Runcu  și al Consiliului Județean Dâmbovița.  Nu au lipsit muzica  și bucatele alese la ceaun.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.