Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ziua Drapelului Național, sărbătorită cum se cuvine la Târgoviște

Autor:

Data: 26 iunie 2017, 13:46

  •  
  •  
  •  
  •  

În fiecare an, la 26 iunie, este sărbătorită  Ziua Drapelului Național, zi dedicată tricolorului și semnificației acestuia. Cele trei culori care ne fac mândri, sunt simbolul unității, al iubirii de neam și de patrie, iar mândria de a fi român este răspândită și peste hotare.

 Şi în Piaţa Tricolorului din municipiul Târgovişte, a fost organizată ceremonia de înălțare a Drapelului Național. La Catedrala Moitopolitană din Târgovişte a avut loc slujba de sfinţire a Drapelului după care deplasarea cu alai de la Catedrala Mitropolitană în Piaţa Tricolorului. Prefectul judeţului Dâmboviţa a dat onorul la Drapel.

 Au urmat alocuţiunile rostite de oficialii judeţului:prefectul Antonel Jîjîie, preşedintele CJ, Alexandru Oprea,  primarul Cristian Stan și deputatul  Oana Vlăducă. Drapelul a fost prins pe catarg şi binecuvântat şi după aceea sărutat de reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte, prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului Târgovişte şi comandantul Garnizoanei.

Momentul mult asteptat a fost înălţarea Drapelului şi intonarea Imnului Naţional al României.  Au mai fost prezenți la eveniment: șefi de arme, șefi de instituții  deconcentrate, deputatul Carmen Holban, președintele PNL  Dâmbovița, Marius Caravețeanu și alți invitați.  Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. Drapelul Național — albastru, galben, roșu — de la lance, a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza “Dreptate — Frăție” înscrisă pe el.

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.