Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Crucea Roșie Dâmbovița, Centrul de Prevenire Antidrog Dâmboviţa  și Direcția de Sănătate Dâmbovița au marcat Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri

Autor:

Data: 26 iunie 2017, 18:25

  •  
  •  
  •  

La data de 26 iunie este marcată Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking), care este menită să crească gradul de conștientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate.

Cu prilejul Zilei internaționale de luptă împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri,  Crucea Roșie Dâmbovița, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa  și Direcția de Sănătate Dâmbovița  au  organizat o serie de activități specifice, de informare, conștientizare și educare a populației cu privire la problematica drogurilor în România.  Una dintre acțiunile care s-a desfășurat pe Platoul Prefecturii Dâmbovița a avut ca scop împărțirea de pliante privind  prevenirea și combaterea  consumului de droguri . Tinerii au fost  grupul țintă  al acțiunilor desfășurate  la nivelul județului Dâmbovița.

Riscul ca tinerii să devină dependenţi este de două ori mai mare decât în rândul adulţilor. Este cunoscut faptul că vulnerabilitatea faţă de consumul de droguri în rândul tinerilor este generată de mulţi factori cum sunt: presiunea şi influenţa grupului de egali, stima de sine scăzută, insuficienta informare privind riscurile consumului de droguri şi nu în utlimul rând o insuficientă implicare a societăţii în general.

Ultimele estimări la nivel mondial în ceea ce priveşte prevalenţa consumului de droguri în populaţia generală indică faptul că 200 de milioane de oameni, adică 5 % din populaţia globală cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani, au consumat droguri ilicite cel puţin o dată în ultimele 12 luni.

Strategia Naţională Antidrog 2013 – 2020 aduce noi elemente în ceea ce priveşte reacţia statului român la problematica drogurilor, prin dezvoltarea mecanismelor de coordonare, colaborare inter-instituţională, transparenţă decizională, cercetare şi analiză strategică.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.