Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Zona Moroeni-Padina-Peștera va fi atestată  ca staţiune turistică de interes local

Autor:

Data: 14 iunie 2017, 13:46

  •  
  •  
  •  

Peștera Ialomiței, Drumul Dacilor  și alte investiții făcute  de CJ Dâmbovița, pot introduce zona Moroeni-Padina-Peștera  în rândul stațiunilor  turistice de interes local. Zona întreagă este una turistică, plecând de la Peștera Ialomiței, Parcul Național Bucegi, Drumul Dacilor, iar CJ Dâmbovița a făcut demersuri importante ca toate aceste obiective turistice să fie amenajate și puse în valoare.CJ Dâmbovița  a început demersurile necesare la Ministerul Turismului pentru ca zona Moroeni – Padina – Peştera să fie declarată staţiune turistică. CJ Dâmboviţa este interesat în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei zone și a  solicitat sprijinul Ministerului Turismului pentru a putea declara zona Moroeni-Padina -Peştera ca zonă turistică. În urma discuţiilor purtate cu Ministerul Turismului, zona Moroeni – Padina – Peştera, cu câteva adăugiri pe care trebuie să le facă CJ , se încadrează  la staţiune turistică de interes local şi este un prim pas: “ Am primit săptămâna trecută o adresă de la Ministerul Turismului, prin care ni se comunică faptul  că trebuie să transmitem la  minister, conform  ccelor prevăzute în Art.4 din Hotărârea de Guvern 852 pe 2008, toate documentele necesare pentru atestarea stațiunii turistice Moroeni-Padina-Peștera. În urma demersurilor  pe care le-am făcut  la nivelul CJ, avem și feedback-ul  și vom întreprinde demersurile necesare… Într-o primă etapă , măcar să o declarăm stațiune de interes local . Sunt mai multe condiții pe care trebuie să le îndeplinim pentru stațiune națională, lucrurile sunt etapizate.”, a declarat președintele CJ, Alexandru Oprea.

Citește și: Dezvoltarea Stațiunii turistice Peștera-Padina-Moroeni și Patrimoniul fostelor Exploatări Miniere Şotânga, priorități majore, aduse în atenția Miniștrilor Economiei și Turismului

Un alt pas pe care l-a  făcut CJ  prin intermediu ADI Apă Dâmboviţa, a aprobat bugetarea unor studii legate de ceea ce înseamnă prospecţiuni, analiză, parte de exproprieri pentru a asigura alimentarea cu apă şi a face captarea izvoarelor care sunt în zonă şi de asemnea un studiu referitor la proiecţia reţelelor sau viitoarelor reţele de utilităţi pe această zonă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.