Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Caravana Poftă de Carte a dat rezultate și în Dâmbovița

Autor:

Data: 12 iunie 2017, 20:15

  •  
  •  
  •  

Consiliul Județean Dâmbovița a fost gazda întâlnirii de lucru din cadrul  proiectului “Caravana Poftă de carte”. Caravana Poftă de carte — inițiată în octombrie 2016 de Asociația OvidiuRo — a ajuns în perioada 16 martie — 18  mai  și în județul Dâmbovița. Programul, lansat și  Dâmbovița , încurajează accesul la grădiniță al copiilor care provin din familii defavorizate (sub 284 lei/membru familie venit lunar) prin acordarea lunară de tichete sociale pentru grădiniță, condiționate de prezența zilnică.

Caravana Poftă de Carte are ca obiectiv încurajarea cititului interactiv și a unei alimentații sănătoase în grădinițele din comunitățile defavorizate și își propune totodată să informeze părinții cu privire la Legea nr. 248/2015. Caravana Poftă de carte beneficiază de susținerea Carrefour România și Carrefour Foundation, iar anul acesta școlar, 10.000 de copii defavorizați din toată țara vor primi câte o carte pentru acasă și 1.000 de cărți uriașe ilustrate vor ajunge în grădinițe, în cadrul proiectului.

Cu sprijinul autorităților locale și județene, Caravana Poftă de carte a început în județulDâmbovița, în comunele Poiana, Vlădeni, Cornățelu, Ciocănesti,Iedera,Gura Ocniței,Odobești,Sălcioara,Șelaru, Niculești,Vișina  și Voinești unde trăiesc copii ce ar putea beneficia de programul național Fiecare Copil in Grădiniță (FCG). Copiii de vârstă preșcolară – indiferent dacă sunt înscriși sau nu –au fost invitați alături de părinții lor să participe la sesiuni de citit interactiv, cu glas tare, la grădinița din localitate. La finalul acestor sesiuni, fiecare copil a primit  propria carte (,,Să mâncăm multe culori’’), personalizată cu numele lui de către profesor, pe care o poate lua apoi acasă. Tema sesiunilor de citit de anul acesta este alimentația sănătoasă, iar cititorii pornesc activitatea de la o carte publicată inițial în limba engleză și adaptată de OvidiuRo pentru copiii din România.

România este a doua dintre țările cu cea mai mare inegalitate socio-economică din UE[1] iar acest decalaj se reflectă în mod direct în nivelul de alfabetizare și performanțele copiilor la citit. Potrivit Raportului de țară realizat de ELINET[2], România este pe locul 23 (din cele 24 de state UE participante la evaluările PIRLS în 2011) cu peste 35% dintre elevii de clasa a IV-a demonstrând probleme serioase la citit (acești copii fiind în același timp și cei mai expuși riscului abandonului timpuriu al școlii).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.