Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Joi, 8 iunie, s-a semnat contractul de lucrări pentru centura ocolitoare a municipiului Târgoviște, termenul de finalizare fiind 01.12.2018

Autor:

Data: 9 iunie 2017, 11:59

  •  
  •  
  •  

Vești bune pentru târgovișteni. Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgoviște, investiție demarată cu bani europeni, vor fi reluate în cursul acestei luni, după ce s-a organizat o nouă licitație de atribuire a lucrărilor și s-a desemnat câștigătorul. Mai mult,joi,8 iunie s-a semnat și contractul de lucrări între Primăria Târgoviște și constructor. Din informațiile pe care le deținem, Licitaţia pentru desemnarea constructorului  a fost adjudecată de o societate comercială în calitate de lider al  unei asocieri formată din patru firme.

Termenul de finalizare a lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgoviște este 01.12.2018. În cazul în care lucrările nu vor fi gata până la 01.12.2018 se vor pierde banii europeni cheltuiți pentru lucrările realizate până acum, respectiv 27% din întreaga construcție : “ Am semnat astazi contractul privind modernizarea si reabilitarea drumului de centura al Municipiului Targoviste, termenul de finalizare a investitiei fiind 01.12.2018.
Proiectul vizeaza:
– reabilitarea sistemului rutier existent in lungime de 13,808 km, pe zonele in care drumul are 4 benzi de circulatie si latirea zonelor cu 2 benzi de circulatie la 4 benzi acolo unde este posibil, pe urmatoarele tronsoane: str. Petru Cercel, str. Laminorului, Calea Campulung, Bulevardul Eroilor, Aleea Sinaia, Aleea Manastirea Dealu, str. Magrini, str. Caramidari (comuna Razvad) – ramura Valea Voievozilor, str. Calea Ialomitei (str. Canalului);
– reabilitarea pasajului superior Petru Cercel;
– modernizarea si dublarea podului rutier peste Raul Ialomita la Teis, prin executarea unui nou pod, in aval de cel existent pentru doua benzi de circulatie si extinderea la 4 benzi de circulatie a portiunii de drum cuprinse intre acest pod si pasajul DN 71;
– reabilitarea pasajului superior DN 71 in zona Targoviste Nord;
– reabilitarea podului rutier peste raul Ialomita la Valea Voievozilor;
– reabilitarea retelei de canalizare;
– reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centura si executia unor trotuare noi;
– reabilitarea sensurilor giratorii si a drumurilor laterale.
Proiectul privind modernizarea si reabilitarea drumului de centura al Municipiului Targoviste este un proiect esential pentru toti targovistenii si am incredere ca, asa cum au decurs cele peste 3 ore de discutii de astazi, actualul constructor va duce la bun sfarsit lucrarile in termenul contractual si in conditii de calitate corespunzatoare.”, a scris primarul Cristian Stan pe pagina de socializare.
Proiectul european privind centura municipiului Târgoviște a fost accesat în 2009 de municipiul Târgoviște și avea fonduri de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei nerambursabili. Inițial, partea de execuție ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul de execuție încheiat cu CAST SRL din cauza întârzierii foarte mari a lucrărilor. Lucrările au fost abandonate din 2012. La acel moment lucrările la centură erau efectuate în proporție de aproape 27%.

În vara anului 2015 a fost organizată altă licitație, iar câștigător al procedurii de achiziție a fost asocierea SC Good Prod S.R.L. și SK 13 Patstroy JSC. Timp de trei luni nu s-a realizat mai nimic în teren, singurele lucrări fiind în mare parte înlocuiri de borduri. După aceea lucrările au fost oprite. Investiția urmărește, pe lângă modernizarea și reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, și extinderea șoselei de centură la patru benzi de circulație (acolo unde va fi posibil), precum și reabilitarea podurilor și a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei rețele de canalizare, reabilitarea trotuarelor și a sensurilor giratorii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.