Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Corneliu  Ștefan solicită  sprijin  Ministrului  Apelor și Pădurilor  pentru regularizarea râului Argeş în zona Crovu-Odobeşti, o prioritate strigentă 

Autor:

Data: 31 mai 2017, 18:10

  •  
  •  
  •  

Zilele trecute, printr-o interpelare,  deputatul Corneliu  Ștefan  a solicit  sprijin  Ministrului  Apelor și Pădurilor  pentru Regularizarea râului Argeş în zona Crovu-Odobeşti, o prioritate strigentă:

“De foarte mult timp, locuitorii comunei Odobeşti, din judeţul Dâmboviţa, se confruntă cu o situaţie deosebit de gravă, care se acutizează de la an la an, cauzându-le pagube importante. În lipsa unor amenajări hidrotehnice, râul Argeş le „mănâncă” pur şi simplu pământurile, mai ales în perioadele cu ploi abundente.

Peste 40 de hectare de teren arabil din zona Crovu, hotar cu comuna Corbii Mari, au dispărut înghiţite de ape, fiind transformate în mâl aluvionar. Autorităţile locale au iniţiat numeroase demersuri pe lângă factorii de decizie, solicitând să se aloce fonduri pentru regularizarea râului Argeş în acest perimetru de risc.

 La faţa locului, s-au deplasat, în ultimii ani, numeroase echipe de la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi de la Administraţia Naţională „Apele Române”. În 2014, a venit la Odobeşti chiar şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură de la acea vreme, doamna Doina Pană. Toată lumea a constatat necesitatea realizării unor lucrări hidrotehnice în zonă, dar, până acum, nu s-a întâmplat nimic, astfel că oamenii nu-şi mai pot folosi terenurile agricole pentru care sunt nevoiţi însă să plătească impozit, fiindcă, în aceste, ele există!

Doamnă ministru,

Având în vedere situaţia prezentată, vă solicit să analizaţi posibilitatea alocării de fonduri pentru oprirea fenomenului de eroziune a malurilor râului Argeş în zona Crovu-Odobeşti şi salvarea terenurilor agricole ale oamenilor.

Solicit răspuns în scris.”, se arată în interpelare

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.