Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI”, susţinută de  o mână de oameni inimoşi

Autor:

Data: 28 mai 2017, 22:33

  •  
  •  
  •  
  •  

 Pentru al doilea an, în ziua de 28 mai, la Ghimpați, totul se animă, totul prinde viață, muzica, dansul și veselia umplu zările dând de veste cerului și pământului că ei, ghimpățenii, sărbătoresc „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI”.

Anul acesta s-au sărbătorit  445 de ani de atestare documentară a Ghimpațului. Mai mult, de la an la an, sărbătoarea ia o și mai mare amploare, deoarece implicare autorităților locale, a familiei Gheorghe și a altor oameni cu suflet mare  este tot mai mare. Când te apropii, la intrarea în sat,  ghimpățenii te invită, să lași la intrare grijile, întristările și să te bucuri alături de ei.  Pentru a retrăi cu adevărat istoria de acum 445 de ani, edilul Marius Caravețeanu a venit la Ghimpați călare pe cal.

După cum era de așteptat au fost comemorați cum se cuvine și eroii ghimpățeni, printr-o slujbă religioasă și depunere de coroane.

Pentru așa sărbătoare și pregătirile au fost pe masură din partea unor oameni cu suflet mare ai Ghimpațiului. Trebuie  să mărturism și faptul că frații Gheorghe, de fel din Ghimpați dar care de zeci de ani sunt în SUA,  au un aport la acesta sărbătoare.

Mă simt onorată să vă fiu alături într-un moment atât de important. Vă aduc gandurile mele de bine  şi vă urez pace, belşug şi bunăstare în localitate”, a declarat Raluca Rus, vicepreşedinte PNL Dâmboviţa.

Hristos a Înălţat, şi astăzi, ne-a binecuvântat, să avem o zi aşa frumoasă.”, a afirmat Aurelian Popa, prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa.

Fiindcă este o sărbătoare, o sărbătoare a dumneavoastră ,a ghimpăţenilor, important este ca dumneavoastră să vă simţiţi bine şi să fiţi mândri de localitatea în care v-aţi născut şi în care trăiţi”, a declarat Gabriel Grozavu, prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa.

Pe aceste locuri au  trăit oameni deosebiţi  care au avut grijă să transmită din generaşie în generaţie, respectul şi preţuirea pentru cei care au trecut pe aici, prin această localitate.”, a declarat Gabriel Plăiaşu, secretarul general al PNL Dâmboviţa.

Nu pot decât să mă bucur, că astăzi, într-o zi de 28 mai, poate că nu întâmplător ieri, vremea a fost urâtă, sărbătorim „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI””, a afirmat Dumitru Popa, viceprimarul oraşului Răcari.

S-a organizat și o tombolă cu premii dar  care pe de altă parte a avut și o latură umanitară. Cei ce au participat la tombol,  au cumpărat un bilet în valoare de 5 lei.   Toți banii strânși,  au fost donați  pentru doi copii  încercați de o boală destul de grea.

 De la ghimpățenii cu suflet mare am aflat multe lucruri despre așezarea care a luat ființă în urmă cu 445 de ani.

În Ghimpaţi este sărbătoare, o sărbătoare pornită cu ceva timp în urmă ca şi idee, însă s-a materializat anul trecut, atunci, când am punctat pe harta istoriei noastre, 444 de ani  de atestare documentară. O idee venită din Ghimpaţi, o idee venită de la un grup de iniţiativă din acest cartier. O mână de oameni inimoşi  care fac cinste localităţii Ghimpaţi şi nu numai. Asemenea  echipă mi-aş dori  în fiecare localitate din Răcari dar şi din judeţul Dâmboviţa,  pentru că aceştia pot duce mai departe tradiţia şi istoria. Dacă nu ne cunoaştem istoria, nu putem avea pretenţii prea mari de la viitor ”, a declarat primarul  oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.

Când am aflat de vestea acesta cu evenimentul  de la Ghimpaţi, m-a mişcat foarte mult. Imediat am luat o iniţiativă, i-am mişcat pe toţi fraţii mei şi l-am spus că trebuie să ne implicăm cu voie bună, cu doi purcei. Anul trecut nu am putut ajunge la Ghimpaţi  însă anul acesta am venit din America ca să fiu alături de ghimpăţeni. Împreună cu fraţii mei din SUA, susţinem acest eveniment ”, a spus Cornel Gheorghe, ghimpăţean care locuieşte în America  şi susţinător al evenimentului.

Sunt promotorul  acestui eveniment. De la mine şi de la domnul Mircea Gheorghe, a plecat scânteia acestui eveniment  pe care cred că am reuşit să-l promovăm  şi chiar locuitorii din Ghimpaţi sunt plăcut impresionaţi. Sper că vom reuşi şi în următorii ani  să realizăm evenimentul cu sprijinul domnului primar şi al celorlaţi colegi care ne sunt alături. ”a declarat Valentin Mircea, consilier local şi iniţiatorul  evenimentului.

Fiind din zonă, mi-am dorit foarte mult să dezvolt o activitate în zona natală. Este foarte util şi facil . Lucrez cu oameni din Ghimpaţi şi celelalte zone ce aparţin Răcariului. Te poţi dezvolta şi la Ghimpaţi, unde sunt oameni harnici. ”a spus Constantin Daniel,om de afaceri

Ghimpățenii se mândresc și cu  Asociația Columbofililor ” Voiajorul Ghimpați ” care  are rezultate notabile.

Din 2013, la Ghimpaţi , am înfiinţat Asociaţia Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi”.Avem 34 de membrii şi ne mândrim că  alături de noi, avem un nou membru, pe domnul primar Marius Caraveţeanu ”, a declarat Vasile Mugurel Tănase, preşedintele tehnic-sportiv al Asociaţiei Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi”.

Vreau să felicit tot ghimpăţenii pentru această sărbătoare. La Ghimpaţi sunt oameni  harnici. De câte ori intru în Ghimpaţi , vă spun sincer că renasc. Avem la Clubul ”Voiajorul Ghimpaţi” rezultate notabile. ”a afirmat Gabriel Nicolae, preşedinte al Asociaţiei Columbofililor ”Voiajorul Ghimpaţi”.

Cântecul și voia bună nu au lipsit din program. Pe lângă ghimpățenii care au creat un program artistic deosebit, ziua a fost întregită cu programul artistic susținut Tarful Costică Piroiu.Nu au lipsit nici purceii la proţap. Vechea aşezare Ghimpați se mândreşte cu oamenii locului, dar şi cu trecutul ei. Dintre locuitorii acestei localități, de-a lungul veacurilor, s-au ridicat oameni care fac cinste locului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.