Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite așa cum se cuvine la Pucioasa. VIDEO

Autor:

Data: 25 mai 2017, 19:22

  •  
  •  
  •  

Biserica Ortodoxă Română  a sărbătorit  joi 25 mai, Înălțarea Domnului și ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.

La Pucioasa, ca în fiecare an, ziua a fost sărbătorită prin slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate bisericile și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor. De la eveniment nu au lipsit autoritățile locale, primarul Constantina Ana, city managerul, Alin Nițescu, consilieri locali și simplii cetățeni.

Marcăm astăzi Ziua Eroilor, o zi dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, căzuţi în lupta pentru libertate și dreptate, pentru apărarea şi reîntregirea neamului!Eroii au parte astăzi de o atenţie deosebită din partea tuturor. E momentul în care ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi, pentru o cauză nobilă! Să nu le uităm jertfa și să le cinstim memoria!Astăzi este şi o mare sărbătoare, Înălţarea Domnului! Această sfântă zi să reverse asupra dumneavoastră sănătate, belșug și bucurii! Hristos S-a Înălţat!”, a afirmat primarul Constantin Ana.

Pomenirea eroilor la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfințită ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1999 și 2001.

Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos — Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.