Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Autoritățile din Fieni caută soluții pentru familiile ce vor fi evacuate din  Căminul de  Nefamiliști  

Autor:

Data: 23 mai 2017, 22:07

  •  
  •  
  •  

De ani buni, în Căminul de  Nefamiliști al SC Steaua Electrică Fieni  locuiesc   fără forme  legale  45 de suflete, bătrăni, tineri dar și copii, aproximativ 20 de familii cu o situație materială precară. Acum cele 20 de familii riscă să rămână  pe drumuri.

 SC Steaua Electrică Fieni   a  trimis adrese către Primăria Fieni și Poliția Fieni, prin care  le aduce la cunoștință  instituțiilor abilitate dar și autorităților locale  că în imobilul Cămin de  Nefamiliști  ce se află în proprietatea Steaua Electrică Fieni, locuiesc familii  fără forme legale.

Mai mult, reprezentanții de la Steaua Electrica le-au cerut respectivelor familii să părăsească căminul de bună voie dacă nu vor fi evacuate în urma unei acțiuni în instanță.  Unii dintre cetățenii care locuiesc în acest imobil nici nu au buletine de Fieni. Mai mult, imobilul se află într-o stare avansată de degradare,  nu este racordat la apă, curent sau gaze. Mai clar, acest imobil este un adevărat focar de infecții.

Nu mare ne-a fost mirarea să aflăm că în acest imobil, locatarii care locuiesc fără forme legale au adăpostit cai și porci.  Edilul Iulian Tătulescu a încercat să discute cu cetățenii respectivi. Ba mai mult, autoritățile de la Fieni încearcă să găsească o soluție .

 Imediat ce   familiile au aflat că trebuie să părăsească imobilul, au  luat cu asalt Primăria Fieni, cerându-i edilului Iulian Tătulescu să le asigure locuințe.

Au fost înștiințate și autoritățile județene dar și Prefectura Dâmbovița. A avut loc și o ședință de îndată a Consiliului Local al orașului Fieni, în cadrul căreia s-a dezbătut acest subiect. Edilul  Iulian Tătulescu a spus că la acest moment, UAT Fieni nu are la dispoziție decât o locuință socială pe care în baza unei anchete  făcută conform legii, o va putea pune la dispoziție:  „Este o situaţie foarte delicată, este vorba despre oameni.În acest moment,am încercat să identific câteva locaţii în oraşul Fieni.Trebuie să vă spun că Primăria Fieni nu dispune decât de o locuinţă socială. O să facem o comisie şi în funcţie de punctaj o să o acordăm… Situaţia este dezastroasă.Mi-au solicitat să le asigur locuinţe.Le transmit tuturor că o să respect legea”, a declarat primarul oraşului Fieni, Iulian Tătulescu

Autoritățile  locale   din Fieni, în următoarele zile și-au propus să identifice toate persoanele care locuiesc în acest imobil pentru a stabili cu exactitate care sunt cetățeni ai orașului Fieni și care sunt veniți din alte zone .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.