Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. ANUL ACESTA SE VA REALIZA NOUA ADUCȚIUNE DE APĂ DE LA PUCIOASA!

Autor:

Data: 22 mai 2017, 20:03

  •  
  •  
  •  
  •  

După cum știm, Primăria Pucioasa a inițiat un proiect foarte important pentru oraș ,,Instalaţie de alimentare cu apă potabilizabilă prin Staţia de tratare a apei Pucioasa”. Concret  este vorba despre  o nouă aducțiune de apă potabilă de înaltă calitate .

 Viceprimarul orașului Pucioasa, Dan Sprinceană   ne-a vorbit despre acest proiect al  aducţiunii de apă pe care administraţia locală de la Pucioasa vrea să-l implementeze însă  s-a blocat în momentul  de față din lipsa de teren din zona lacului de acumulare. Pentru a se putea face aducţiunea de apă la Pucioasa este nevoie de câţiva metri de teren pe unde să fie amplasată conducta.

Primăria Pucioasa nu are în proprietate teren în zona barajului, singura soluţie de rezolvare a problemei este aceea ca proprietarii de terenuri din zonă să cedeze o porţiune din terenurile lor pentru ca investiţia să poată fi realizată chiar anul acesta. Admnistrația de la Pucioasa nu mai stă la discuții pentru că deja s-a pierdut foarte mult timp  și va rezolva problema aşa cum spune legea, adică  vor începe exproprierile şi problema se va rezolva. Legea le perimte  autorităților de la Pucioasa   să facă expropriere fiind o lucrare de interes local, este vorba de un culoar de trei metri lăţime pe o lungime de 2000 de metri: “ Noi am apreciat că această investiție putea fi realizată  până în acest moment  dar  fiecare problemă mai generează o altă problemă . Ținând cont de faptul că a fost un meci total  între OCPI Dâmbovița și Administrația  Bazinală Buzău, apreciem că la acest moment  nu putem merge decât pe o singură direcție…  și anume exproprierea conform Legii 255. Exproprierea este o procedură simplă , ținând cont că este vorba de o lucrare de interes public.  O să parcurgem toți pașii legali  și vom aproba în CL Pucioasa. După acest culoar de expropiere va fi  realizat pentru că trebuie să fim siguri  ca să putem să luăm autorizația de construire, o să scoatem lucrarea la licitație. Deja avem prevăzută jumătate din suma care a rezultat  conform studiului de fezabilitate , urmând ca cealaltă sumă să fie dată către UAT Pucioasa de către CJ Dâmbovița.  Eu apreciez ca acest an va conduce  cu apă potabilă de calitate la robinet”, a declarat viceprimarul Dan Sprinceană

Este vorba despre  realizarea  unei conducte pe o lungime de 3 km care devine realitate cu suportul financiar al Consiliului Local  Pucioasa şi al Consiliului Judeţean. Pe această rețea nouă, apa provine din acumulările Dobreşti şi Gâlma şi ajunge la Berevoieşti fără să aibă contact cu râul Ialomiţa, evitand astfel poluarea generată de cei peste 30.000 de locuitori, situaţi în amonte de barajul Pucioasa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.