Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Col. Viorel-Dumitru Matei, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, prezent la Comitetul Director al Centrului de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate

Autor:

Data: 12 mai 2017, 8:56

  •  
  •  
  •  

În perioada 03-05.05.2017, col. Viorel-Dumitru Matei, împuternicit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, a participat la lucrările celei de-a cincea reuniuni a Comitetului Director al Centrului de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate.

Începând din anul 2016, respectiv cu lucrările celei de-a treia reuniuni, ofițerul reprezintă România și implicit Jandarmeria Română în cadrul acestui Comitet Director.

Lucrările celei de-a cincea reuniuni, la care au participat reprezentanții națiunilor sponsor, respectiv Italia, Cehia, Franța, Olanda, Polonia, România, Spania și Turcia, observatori din partea Germaniei, Greciei și Ucrainei, precum și invitați din partea Comandamentului Aliat Întrunit NATO, s-au desfășurat la sediul la sediul centrului din orașul Vicenza, Italia.
Centrele de excelență NATO sunt instituții naționale sau multinaționale înființate în vederea antrenării și educării liderilor și specialiștilor din țările membre NATO sau partenere, sprijinirii acestora în dezvoltarea doctrinelor, identificării lecțiilor învățate, dezvoltării interoperabilității și capacităților, precum și pentru testarea și validarea conceptelor prin experimentare.
Centrul de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate funcționează în vederea stabilirii de doctrine și proceduri comune pentru desfășurarea de activități specifice poliției de stabilitate de către forțele de poliție cu statut militar din cadrul țărilor membre NATO și din statele partenere în teatrele de operații, cu accent pe perioada post conflict. De asemenea, se pune accent pe găsirea unor modalități de pregătire în domeniu a forțelor locale de poliție din țările afectate de conflictele militare.
În prezent, pe agenda acestui centru se află stabilirea unui set de norme comune în vederea desfășurării unui program de instruire în beneficiul ofițerilor de poliție din cadrul Poliției Naționale Afgane.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.