Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dr. Claudiu Dumitrescu: Ministerul Sănătății a alocat   4.000.000 lei, bani  necesari pentru continuarea  investiției “Reparații capitale TBC Moroeni Corp Central”

Autor:

Data: 11 mai 2017, 12:10

  •  
  •  
  •  

Vești bune pentru sistemul sanitar dâmbovițean. Ministerul Sănătății a alocat pentru anul acesta suma de  4.000.000 lei, bani  necesari pentru continuarea  investiției “Reparații capitale TBC Moroeni Corp Central”.

Vestea a fost dată de managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.  După cum știm , de anul trecut a fost demarat proiectul “Reparații capitale TBC Moroeni Corp Central”. Valoarea totală a investiției este de 14.124.087,91 lei fără TVA, respectiv 3.199.476 euro.  Atât CJ Dâmbovița cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște dar și parlamentarii PSD Dâmbovița au făcut demersuri susșinute în vederea obținerii finanțării pentru continuarea acestui proiect:

Este o veste foarte bună pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. În urma eforturilor susținute  de către conducerea spitalului, a CJ Dâmbovița dar în special a parlamentarilor PSD Dâmbovița, Ministerul Sănătății a alocat anul acesta o sumă importantă  pentru reabilitarea Sectiei exterioare  a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște-  corpul central al  fostului Sanatoriu Moroeni,suma este de 4.000.000 lei. Este o investiție multianuală. Anul trecut a început cu  suma de 1,44 milioane lei, anul acesta continuă cu suma de 4.000.000 de lei, urrmând ca până la finalul anului viitor investiția să se finalizeze. Valoarea totală a investiției este de 17,9 milioane lei. Investiția este absolut necesară, condițiile de cazare  sunt la momentul de față deficitare din punct de vedere  calitativ și noi  prin acest proiect urmărim să creștem atât calitatea  condițiilor de cazare  pentru pacient dar totodată să atragem personal medical cu studii superioare, dat fiind faptul că avem un deficit semnificativ de personal la nivelul secției exterioare.” , a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, manager Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 La momentul de față Secția exterioară- TBC Moroeni Corp Central are un număr de 220 de paturi însă se confruntă cu un deficit de pacienți dar și medici, una dintre cauze fiind și condițiiile care lasă de dorit: “Noi avem acolo doi medici pensionari care continuă activitatea  și începând cu această lună am reușit să mai atragem un medic tânăr cu jumătate de normă iar în organigramă avem minim opt medici. Internările pe această secție se fac din toată șara și sunt disponibile 220 de paturi.  Ca locație, Sanatoriul Moroeni are un singur rival în Europa și anume o secție asemănătoare mai există în Elveția. „, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu  a ținut să sublinieze  că prin această investiție se realizează condiții așa cum au fost cândva la Spitalul de la Moroieni iar secția de la Moroieni poate fi cel puțin un centru regional, dacă nu un centru național de tratare a bolilor pulmonare, așa cum a fost de-a lungul istoriei din 1926 de când a fost construit.

În anul 2016, Ministerul Sănătății a alocat  suma de 1,4 milioane lei pentru proiectul “Reparații capitale TBC Moroeni Corp Central” iar lucrările realizate la momentul de față sunt în procent de 10%. Cu siguranșă în zilele următoare constructorul va începe în forță lucrările dat fiind faptul că Ministerul a alocat pentru anul acesta suma de 4.000.000 lei. Lucrările constau în: lucrări de consolidare a structurii de rezistență, refacerea instalațiilor sanitare, electrice, încălzire centrală, instalații de detecție și semnalizare; refacere pardoseli, montare placă acrilică, tencuieli, finisaje, lucrări de anvelopare, refacere terase exterioare, montare grup generator și realizare cale de evacuare-scară metalică exterioară. dUrata de execuție este de 2 ani.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.