Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Imaginea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, afectată de o serie de declarații făcute în spațiul public de doamna doctor Carmen Marcu

Autor:

Data: 8 mai 2017, 17:56

  •  
  •  
  •  

Recent, doamna doctor Carmen Marcu   a lansat în spaţiul public  mai multe afirmaţii  pe care conducerea CJ Dâmbovița dar și cea a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, susțin că   sunt de natură  să afecteze imaginea unității spitaliceşti.

Se pare că doctora Carmen Marcu  a afirmat că odată cu creşterea salariilor din sistem au scăzut cheltuielile cu medicamente şi cu materiale sanitare, existând situaţii în care doctorii sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă sau să solicite familiei bolnavului să cumpere medicamentele necesare.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în subordinea căruia se află spitalul, cât şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă au  ieșit într-o conferință de presă cu documente şi statistici interne care arată că afirmaţiile făcute  de doamna  doctor Carmen Marcu nu corespund cu realitatea din unitatea spitalicească.

Preşedintele CJ, Alexandru Oprea a mai spus că declaraţiile lansate în spaţiul public, au adus un prejudiciu de imagine Spitalului Judeţean şi nu numai și trebuie să se facă dreptate:

Nu aş fi vrut să avem o conferinţă de presă pe tema alocărilor pe care conducerea Spitalului Judeţean, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin bugetul aprobat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, le-au făcut, dar am văzut zilele trecute nişte luări de poziţie ale unor distinşi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Dâmboviţa în care se spuneau nişte neadevăruri despre situaţia financiară a Spitalului Judeţean Târgovişte. Este adevărat, cheltuieli cu personalul  cred că sunt în orice instituţie publică. Este adevărat că aceste cheltuieli, ca urmare a unui act de reparare morală făcut de către Guvernul PSD, au crescut, dar în niciun caz aceste cheltuieli nu au afectat celelalte capitole bugetare referitoare la medicamente, la materiale de curăţenie, chiar şi la investiţiile care se fac în sistemul de sănătate. Eu pot înţelege până la un moment dat şi nişte declaraţii cu un anumit iz politicianist, dar nu o să fiu niciodată de acord să murdărim pur şi simplu imaginea unei instituţii de o asemenea importanţă, cum este Spitalul Judeţean, de dragul de a avea o popularitate de un fel sau de altul. O să-i cer directorului Spitalului Judeţean să ceară factorilor de decizie abilitaţi, în speţă Comisiile de disciplină, tragerea la răspundere a persoanelor în cauză, care au făcut aceste declaraţii. ”, a declarat preşedintele CJ, Alexandru Oprea.

Comisia de disciplină s-a autosesizat

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Claudiu Dumitrescu, susţine că zilnic se fac eforturi de reducere a cheltuielilor, însă în niciun caz nu este afectat actul medical şi nici nu au de suferit pacienţii. În acest caz s-a sesizat Comisia de disciplină a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște iar cei  vinovaţi vor suporta consecințele :  „Încercăm în fiecare zi să optimizăm cheltuielile la Spitalul Judeţean, dar fără a afecta actul medical. Orice reducere pe care o facem nu o facem în detrimentul pacientului, care este în centrul atenţiei noastre. În fiecare zi, atât eu ca manager, cât şi colegii mei din conducerea Spitalului, facem tot posibilul ca actul medical să fie de cea mai bună calitate şi pacientul să fie mulţumit atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere al cazării şi hranei. Declaraţiile doamnei  dr. Carmen Marcu sunt de-a dreptul scandaloase şi pe noi ne-a indignat având în vedere că nu au niciun fel de legătură cu realitatea. Doamna doctor spunea că, având în vedere creş- terile salariale făcute, bugetul la medicamente şi materiale s-a redus şi dumneaei este nevoită zilnic să aducă bani de acasă şi, un lucru mai grav, să ceară medicamente şi materiale sanitare pacienţilor şi familiilor acestora. Din această cauză, Comisia de disciplină s-a autosesizat şi doamna doctor va trebui să facă o informare a ceea ce face în mod curent, lucru care după părerea noastră este total ilegal. Facem chiar un apel ca astfel de fapte din partea personalului medical să ne fie aduse la cunoştiinţă pentru că nu permitem un asemenea comportament”, a afirmat  și managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Claudiu Dumitrescu.

Managerul Spitalului Județean  de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu  a ținut să sublinieze  că  în cadrul Compartimentului Îngrijiri Paleative se folosesc materiale sanitare de ultimă generaţie : „Trebuie să precizez că în Compartimentul de Îngrijiri Paleative se folosesc materiale sanitare de ultimă generaţie, puţine spitale din Bucureşti sunt la nivelul materialelor folosite de noi. Avem materiale pentru tratamentul escarelor chiar de ultimă oră, folosim bureţi din spumă poliuretanic care sunt de ultima gamă de atitudine terapeutică în tratamentul unor astfel de afecţiuni care se întâlnesc frecvent la pacienţii în stare critică. Deci declaraţiile doamnei  doctor Marcu sunt de-a dreptul scandaloase, au o gravitate cu impact public deosebit şi, ca atare, Comisia de disciplică îşi va spune cuvântul.”, a maiafirmat  dr. Claudiu Dumitrescu.

Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște  a deschis o anchetă în acest caz  și cel mai probabil  doamna doctor Carmen Marcu va da explicații în faţa Comisiei de disciplină. Rezultatul anchetei va fi făcut public.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.