Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Pucioasa: Fostul Poligon de pe dealul Moțăianca, transformat în zonă de agrement printr-un proiect cu finanțare europeană

Autor:

Data: 8 mai 2017, 10:46

  •  
  •  
  •  

Fostul Poligon de pe dealul Moțăianca din orașul Pucioasa va  deveni o zonă  de agrement pentru petrecerea timpului liber dar și o atracție turistică. Interesul urbanistic al autorității publice locale  din Pucioasa este de a recupera, salubriza și a reamenaja zona, astfel încât aceasta să devină o importantă zonă  de atractie pentru turiști dar și pentru  petrecerea timpului liber al cetățenilor din localitate și din imprejurimi.  Autoritățile locale din Pucioasa au pregătit deja un proiect  “Creare zonă de agrement Moțăianca” ce va fi depus pe AXA 7 a POR 2014 – 2020.

 Proiectul prevede :

-un amfiteatru în aer liber cu scenă şi dotarea necesară pentru evenimente;

-zone expoziționale pentru încurajarea valorilor artistice locale şi nu numai;

-locuri de joacă accesibile unei categorii cât mai ample de vârstă

-zone de sport: mese de ping Pong, coșuri de baschet, două terenuri adaptabile mai multor sporturi – tenis, tenis cu piciorul, volei și aparate  de Fitness:

“ Fostul Poligon de pe dealul Moțăianca este o zonă frumoasă, cu o vedere superbă asupra orașului.

Astfel, ne-a venit ideea, ce prinde pe zi ce trece contur, de a crea un loc unde tinerii din oraș să se simtă în largul lor, pe o suprafață de 2 hectare.

Cum vedem noi această zonă?
Cu mai multe părți funcționale principale:

-un amfiteatru în aer liber cu scenă şi dotarea necesară pentru evenimente;

-zone expoziționale pentru încurajarea valorilor artistice locale şi nu numai;

-locuri de joacă accesibile unei categorii cât mai ample de vârstă;

-zone de sport cu elemente care să încurajeze mișcarea în aer liber cum ar fi: mese de ping Pong, coșuri de baschet, două terenuri adaptabile mai multor sporturi – tenis, tenis cu piciorul, volei. Apar şi zone de Fitness. Se urmărește încurajarea activității fizice în cadru natural, benefic sănătății;

-skate park;

– o grădină senzorială – o amenajare peisageră tematică împărțită în 5 zone principale, generate de cele 5 simțuri: grădină olfactivă, grădină gustativă, grădină vizuală, grădină tactilă şi grădină auditivă. Acest ansamblu generează cea mai accesibilă terapie, oferind posibilitatea deconectării de cotidian şi poate deveni simplu un spațiu de contemplare, meditație, lectură;

-oglindă de apă – ce presupune amenajarea unui curs de apă în zona de vale ce străbate pe lățime terenul;

-puncte de Belvedere – amenajarea punctuală a unor zone care să evidențieze unicitatea peisajului natural şi vederea superbă asupra orașului;

-trasee – o serie de trasee cu pantă lina ce pot fi utilizate pentru alergare, de cicliști sau skateri.

Vor fi amenajate zone de parcare pentru peste 40 de mașini, se va amenaja şi legătura auto şi pietonală cu strada Carierei.

Adiacent proiectului va fi prevăzută o zonă de cafenele şi mici restaurante; cu spații interioare şi exterioare, pe o suprafață de 2000 de metri”, a scris edilul Constantin Ana, pe pagina sa de socializare.

Prin realizarea acestui proiect se dorește ca Fostul Poligon de pe dealul Moțăianca să devină un model de educație ecologică a comunității, un spatiu de recreere și destindere pentru toate categoriile de populație.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.