Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

FOTO: Furia naturii a lovit comuna Răzvad, autoritățile locale  s-au mobilizat rapid și au intervenit

Autor:

Data: 8 mai 2017, 14:59

  •  
  •  
  •  

Furia naturii a lovit crunt comuna dâmbovițeană Răzvad însă autoritățile locale  s-au mobilizat rapid și au venit în sprijinul localnicilor afectați.

Peste 20  de gospodării din satele Răzvadu de Sus și Răzvadu de Jos și câteva drumuri comunale pietruite  au fost afectate, duminică seară, de o ploaie torenţială în urma căreia apa a intrat în beciuri şi curţi iar pietrișul a fost luat de puhoaile de apă.

Imediat autoritățile locale de la Răzvad sub directa coordonare a edilului Emanuel Spătaru împreună cu pompierii dâmbovițeni, au intervenit prompt  la operaţiunile de evacuare a apei  din gospodăriile cetățenilor: ”În urma fenomenelor meteo periculoase  de duminică seară, caracterizate de ploi torenţiale au fost inundate de torenţi peste 22  de gospodării. Și drumurile pietruite din localitate au fost afectate. Imediat ne-am mobilizat  și am  demarat operaţiunile de evacuare a apei, cu ajutorul motopompelor, din beciuri şi curţi.  Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul pompierilor dâmbovițeni,  Serviciul Voluntar de la Gura Ocniței și cu Serviciul Voluntar de la Răzvad”, a afirmat edilul Emanuel Spătaru.

Viitura a decopertat drumurile pietruite din comuna Răzvad

Ca urmare a ploii torențiale, mai multe tronsoane de drum pietruit din comuna Răzvad au fost grav afectate. Luni de dimineață, imediat autoritățile din comuna Răzvad au scos utilajele din dotare pentru a remedia starea drumurilor afectate de viitură:” Distrugerile au fost însemnate, nu doar în ceea ce priveşte gospodăriile oamenilor, ci şi în ceea ce priveşte infrastructura locală. Mă refer aici la drumurile pietruite dar imediat am demarat lucrările de reabilitare. Oamenii care au avut de suferit din cauza inundaţiilor au avut unde să stea, deoarece casele nu au fost inundate decât curțile și anexele gospodărești. Nu am avut cazuri în care să fim nevoiţi să adăpostim cetăţenii în alte locuri”, a spus primarul comunei, Emanuel Spătaru.

Apa s-ar scurge, dacă ar avea pe unde

Istoria ne-a arătat că omul este prea mic să facă faţă naturii, dar ce ne facem când omul pare că stârneşte natura să se ridice împotriva sa? Chiar dacă , lunar autoritățile locale din Răzvad  și mai mulţi locuitori ai comunei, beneficiarii venitului minim garantat desfundă șanțurile din localitate și strâng gunoaiele aruncate la întâmplare de unii cetăţeni, pe raza comunei Răzvad,  din cauza unor cetățeni  iresponsabili, la nivelul şanţurilor şi rigolelor de scurgere sunt mari probleme. Primăria Răzvad face în continuare apel la populaţie să-şi cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apei din dreptul proprietăţilor, cu atât mai mult, cu cât meteorologii ne anunță că ploile își vor face simițită prezența și în următoarele 48 de ore.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.