Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CRUCII ROŞII ŞI SEMILUNII ROŞII

Autor:

Data: 5 mai 2017, 14:14

  •  
  •  
  •  

Ziua Internaţională a Crucii Roșii şi Semilunii Roșii este o sărbătoare anuală a Principiilor Internaționale ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Această zi este sărbătorită pe data de 8 mai a fiecărui an.

În viziunea Crucii Roşii, un principiu este o regulă de conduită obligatorie, bazată pe raţiune şi pe experienţă, care guvernează activitatea tuturor componentelor Mişcării, în orice moment.

Exista şapte Principii Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie: Umanitate; Imparţialitate; Neutralitate; Independenţă; Voluntariat; Unitate; Universalitate.

Această dată reprezintă data de  naștere a lui Henry Dunant (n. 08 mai 1828), fondator al Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR, beneficiarul primului Premiul Nobel pentru Pace)- părintele Mişcării de Cruce Roşie. Prima Zi Internaţională a Crucii Roșii a fost sărbătorită la 8 mai 1948, titlul oficial al zilei devenind în timp  ” Ziua Internaţională a Crucii Roșii şi Semilunii Roșii ” în 1984.

Pentru marcarea acestuie eveniment, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa organizează în data de 8 Mai 2017 începând cu ora 8,30 la nivelul Platoului Prefecturii din Municipiul Târgovişte o serie de activităţi destinate promovării Principiilor şi activităţilor Filialei. Vor fi distribuite materiale informative, se vor efectua demostraţii de acordare a primului ajutor, masurari ale tensiunii arteriale si glicemie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.