Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Unitățile școlare din Corbii Mari, vizitate de ministrul Educației, Pavel Năstase

Autor:

Data: 4 mai 2017, 15:19

  •  
  •  
  •  

Autoritățile locale din comuna dâmbovițeană Corbii Mari au primit joi, vizita ministrului Educației, Pavel Năstase. Prima oprire a fost la noua grădiniță din satul Petrești, comuna Corbii Mari. Grădinița de la Petrești este o investiție realizată cu finanțare prin Banca Mondicală și are o valoare de 600.000 de lei. Lucrările sunt realizate în procent de 95 %. Edilul Ionuț Bănică i-a făcut o prezentare a investiției ministrului Educației.  Cel mai probabil Grădinița din Petrești va fi inaugurată pe data de 1 iunie. Autoritățile din Corbii Mari au contribuit cu suma de 330.000 de lei, bani necesari pentru amenajarea curții exterioare , a unui teren de sport și alte utilități. Noua grădiniță are  două săli de casă  ultramoderne.

S-a făcut o vizită de lucru și la Școala din satul Grozăvești, comuna Corbii Mari. Unitatea școlară este cuprinsă într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare cu finanțare prin Ministerul Educației. Valoarea investiției se ridică la suma de 1.276.000 lei.  Primăria Corbii Mari contribuie cu suma de 250.000 de lei , bani necesari pentru amenajarea curții exterioare,  achiziționarea centralelor termice  și  alte necesități.

În comuna Corbii Mari, alte patru unități școlare sunt cuprinse în proiecte cu finanțare pe PNDL1 .  Există  finanțare prin AFIR și pentru o grădiniță.  Ministrul Pavel Năstase s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor verificate, precizând că va susține demersurile UAT-urilor dâmbovițene de a îmbunătății condițiile de învățământ:Apreciez în mod deosebit faptul că aceste clădiri începute cu mulţi ani în urmă ajung în faza de finalizare. Din ce am observat, totul este foarte bine realizat. Este foarte important şi apreciez faptul că, pentru finalizarea acestor lucrări, autorităţile locale s-au implicat şi au completat resursele financiare cu ceea ce era necesar pentru ca aceste unităţi şcolare să intre în funcţiune în anul şcolar imediat următor 2017-2018.”, a declarat  Pavel Năstase, Ministrul Educaţiei Naţionale.

La vizită au participat,  prefectul județului, Antonel Jîjîie, președintele CJ, Alexandru Oprea,  inspectorul școlar general,prof. Ion Sorin, inspectorul școlar general adjunct,prof. Gabriela Istrate, senatorul Adrian Țuțuianu, deputații Carmen Holban și Oana Vlăducă, viceprimarul localității Corbii Mari și  alți invitați .

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.