Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Președintele Alexandru Oprea a vizitat investițiile din Ialoveni și Stefan Vodă, realizate cu sprijin financiar de la CJ Dâmbovița

Autor:

Data: 2 mai 2017, 14:44

  •  
  •  
  •  

Oficialii dâmbovițeni dar și oficialii din raionul Ialoveni împreună cu Pavel Codreanu, primarul comunei Ruseștii Noi au mers și au vizitat   șantierul  de la noua grădiniță din Rușeștii Noi care se construiește cu sprijin financiar de la  CJ Dâmbovița. Președintele CJ, Alexandru  Oprea și întreaga delegație de la Dâmbovița au fost primiți cu pine și sare de cei de la Ruseștii Noi.

Construcţia grădiniţei de copii din comuna Ruseştii Noi, este dovada cooperării ce stă la baza relaţiei de înfrăţire între Judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul laloveni din Republica Moldova.Obiectivul este finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în baza acordului – cadru de finanţare a acestuia, aprobat prin HCJ nr. 61/17.02.2016.

Valoarea totală a proiectului este de 1.251.393 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 887.613 lei, iar contribuţia Raionului laloveni este de 363.780 lei.

Potrivit discuțiilor purtate de autoritățile județene cu președintele Raionului Ialoveni și cu primarul localității Ruseștii Noi, lucrările se vor finaliza în câteva luni, data preconizată a inaugurării fiind ziua de 27 august 2017.  

Lucrările la Liceului Teoretic „Ştefan Vodă”, din raionul  Ştefan Vodă, Republica Moldova, sunt în grafic

Prin semnarea unui Acord de finanţare, CJ susține financiar un  proiect de reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic „Ştefan Vodă”, din raionul  Ştefan Vodă, Republica Moldova. Finanţarea proiectului este asigurată în parteneriat de Consiliul Raional Ştefan Vodă şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contribuţia CJ Dâmbovița este de 450 mii de lei. Lucrările la acest liceu sunt aproape de finalizare. Personal, președintele CJ, Alexandru Oprea a vizitat obiectivul să vadă în ce stadiu sunt lucrările. După vizitarea obiectivelor de investiţiidin raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor, ambele proiecte urmând a contribui la îmbunătățirea calității vieții și a condițiilor de învățământ pentru elevii celor două raioane. Cu o populație de aproximativ 6.000 de locuitori, din care 1.200 copii, în localitatea Ruseștii Noi va funcționa o grădiniță modernă care va oferi suficient spaţiu pentru 200 de copii. Liceul din localitatea Ștefan Vodă este una dintre cele mai mari și mai competitive instituții de învățământ din această țară.

Vizita delegaţiei CJD în Republica Moldova s-a încheiat cu participarea la festivitatea „Raionul Ialoveni, la 40 de ani”, prilej cu care Preşedintele Alexandru Oprea a adresat felicitări şi urări de bine atât conducerii Raionului Ialoveni, cât şi tuturor cetăţenilor prezenţi la eveniment, încurajând și reafirmându-și susținerea pentru continuarea de proiecte comune menite să aducă beneficii în toate domeniile de interes ale dezvoltării durabile. Manifestarea a fost una solemnă, cu diferite momente care au marcat istoria şi tradiţia locului, la eveniment fiind prezenți atât reprezentanți ai diferitelor regiuni din România, cât și personalități marcante din administrația centrală a Republicii Moldova: Andrian Candu – Președinte al Parlamentului și, respectiv, Monica Babuc – Ministrul Culturii. În cadrul acestei festivității, reprezentanții administrației locale i-au acordat senatorului Adrian Țuțuianu titlul de Cetățean de Onoare al Raionului Ialoveni.

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.