Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

FOTO. Parcul Central al orașului Pucioasa și străzile Republicii şi Cerealişti, modernizate prin POR. CL Pucioasa a aprobat P. U. Z. – modernizare și amenajare peisageră zona centrală a stațiunii balneoclimaterice oraș Pucioasa

Autor:

Data: 28 aprilie 2017, 6:05

  •  
  •  
  •  
  •  

Consiliul Local al oraşului  Pucioasa s-a reunit în şedinţă ordinară la data de 27 aprilie 2017. Pe orfinea de zi au fost mai multe proiecte de hotărâre ce au vizat  investiții de viitor foarte importante pentru orașul Pucioasa.

Unul dintre proiectele  votate a fost cel privind aprobare P. U. Z. – modernizare și amenajare peisageră zona centrală a stațiunii balneoclimaterice oraș Pucioasa. Acest proiect era necesar să fie aprobat pentru că administrația orașului Pucioasa  lucrează intens la un proiect “Modernizarea peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice Pucioasa”, investițiie ce urmează a obține finanțare pe POR 2014 – 2020 , AXA dedicată stațiunilor, aceasta fiind AXA 7 – diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului care s-a redeschis. Acesta este al doilea proiect al orașului Pucioasa pe AXA 7.

Proiectul “Modernizarea peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice Pucioasa” va avea ca obiectivmodernizarea  Parcului Central şi DJ710 str. Republicii – începând de la sensul giratoriu şi str. Cerealişti.

Vor fi refăcute aleile parcului, se va planta o vegetație variată, se va pune gazon, iar toate acestea vor avea instalații eficiente de irigat, mobilierul urban se va înlocui cu unul ce se va încadra perfect în peisajul nou creat, instalațiile de iluminat vor fi foarte atractive şi eficiente, spațiul de joacă va fi unul neconvențional, dar foarte util pentru toate categoriile de vârstă, la fel şi zona de Fitness.
Terenurile de sport vor trece şi ele printr-o transformare, mărindu-le utilitatea, iar vestiarele vor fi în sfârșit funcționale la standardele actuale.

Însă atracția acestui parc vor fi fântânile arteziene iluminate de pe alei şi râul artificial amenajat peste cursul Văii negre

Strada Republicii şi str. Cerealişti vor fi modernizate, ca o prelungire a parcului, cu același tip de piatră pentru trotuare, aceleași corpuri de iluminat, același mobilier stradal. În plus, pe str. Cerealişti vor apărea pentru prima oară trotuarele:

Orașul Pucioasa, datorită statutului de stațiune balneoclimatică, se află într-o situație privilegiată deoarece pe POR 2014 – 2020 există o AXĂ dedicată stațiunilor, aceasta fiind AXA 7 – diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

În condițiile date, în prima sesiune de depunere, ce s-a încheiat în Decembrie 2016, am reușit să depunem un proiect în valoare de aproape 5 milioane euro (suma maximă pentru fiecare proiect), ce se află în evaluare – unde a trecut cu succes de prima etapă.

Pe lângă creșterea atractivității stațiunii Pucioasa, acest proiect are ca obiectiv reabilitarea străzilor Pucioasa sat – Carierei, str. Libertății, Bulevardul Gării, str. Avram Iancu, str. Aleea Ardealului, str. 1 Decembrie, str. Stadionului, str. Dacia şi realizarea a două grădini (parcuri mai mici) – ce sunt convins că vor fi puncte de atracție atât pentru turiști, cât şi pentru localnici!

Acum, această AXĂ s-a redeschis şi aş vrea să vă prezint cele două proiecte la care muncim intens şi pe care sperăm să le depunem în această sesiune.

Consider că avem obligația de a nu rata această șansă! Cu certitudine este prima noastră oportunitate de a da un pic de strălucire orașului nostru şi voi face toate eforturile să nu o ratăm!

Urmează Masterplanul-ul pe turism, care este a doua noastră mare șansă de a ne transforma cu adevărat în oraș-stațiune, dar despre asta o să vă furnizez detaliile cu altă ocazie.

Astăzi, vreau să vă ofer câteva informații despre al doilea proiect al nostru ce se numeşte “Modernizarea peisageră în zona centrală a stațiunii balneoclimatice Pucioasa”.Ideea noastră a fost de a moderniza într-un fel destul de radical Parcul Central şi de a da o față nouă şi modernă zonei centrale a orașului. Din păcate pentru zona centrală, ni s-a comunicat că reabilitarea trotuarelor pe DN71 nu este acceptată prin acest proiect. Mai mult, această porțiune face obiectul unui proiect pe POIM.

Așa că, în final, proiectul va avea ca obiectiv doar parcul şi DJ710 (str. Republicii – începând de la sensul giratoriu şi str. Cerealişti).
Pe scurt, vom reface aleile – ținând cont de faptul că astăzi sunt restricții privind încadrarea zonei construite într-un procent de maxim 10% din suprafața totală a parcului, creând o imagine modernă şi unitară a acestora, se va planta o vegetație variată, se va pune gazon, iar toate acestea vor avea instalații eficiente de irigat, mobilierul urban se va înlocui cu unul ce se va încadra perfect în peisajul nou creat, instalațiile de iluminat vor fi foarte atractive şi eficiente, spațiul de joacă va fi unul neconvențional, dar foarte util pentru toate categoriile de vârstă, la fel şi zona de Fitness. 
Terenurile de sport vor trece şi ele printr-o transformare, mărindu-le utilitatea, iar vestiarele vor fi în sfârșit funcționale la standardele actuale.

Însă atracția acestui parc vor fi, în opinia mea, fântânile arteziene iluminate de pe alei şi râul artificial amenajat peste cursul Văii negre (al cărui curs va fi regularizat, pe sub această construcție)!

Mai departe, str. Republicii şi str. Cerealişti vor fi modernizate, ca o prelungire a parcului, cu același tip de piatră pentru trotuare, aceleași corpuri de iluminat, același mobilier stradal. În plus, pe str. Cerealişti vor apărea pentru prima oară trotuarele (unde nu este posibil va fi unul singur).

Acesta este al doilea proiect al nostru pe AXA 7! Este un proiect făcut cu pasiune, cu dăruire, iar dacă şi dumneavoastră “ne țineți pumnii”, avem toate șansele să se transforme într-o reușită”, a  declarat primarul Constantin Ana .

Orașul Pucioasa  va deveni cu adevărat o stațiune balneoclimaterică de interes național.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.