Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Admnistrația  orașului Fieni își dorește  un serviciu  de salubrizare de calitate – măturat, spălat, stropire şi întreţinere a căilor publice

Autor:

Data: 28 aprilie 2017, 7:26

  •  
  •  
  •  

La nivelul orașului Fieni a fost aprobat Regulamentul cadrul al servicilui de salubrizare a  orașului. Următorul pas , Primăria orașului Fieni  pregătește conform legii,  licitaţia pentru contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de măturat, spălat, stropirea şi întreţinerea căilor publice.

Admnistrația locală condusă de edilul Iulian Tătulescu și viceprimarul Gheorghe Secăreanu şi-a exprimat speranţa că Fieniul va fi un oraş curat iar experienţa şi dotările tehnice prestatorului care va câștiga licitația  vor răspunde cerinţelor şi aşteptărilor cetăţenilor orașului Fieni.

 În această săptămână, Consiliul Local al  orașului Fieni s-a reunit în ședință ordinară. Pe ordinea de zi au fost 10 proiecte de hotărâre și punctul diverse. Primele două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au vizat  aprobarea Regulamentului cadrul al servicilui de salubrizare a  orașului Fieni și aprobarea studiului de oportunitate, Caietului de sarcini și a Contractului cadru  de prestare a serviciului privind delegarea  serviciului de “Măturat, spălat, stropirea și întreținera  căilor publice…”

Operaţiunile de măturat manual şi mecanizat, curăţare şi răzuire a rigolelor, spălare, stropire şi întreţinere a căilor publice se realizează în scopul păstrării unui aspect salubru al domeniului public. În vederea reducerii riscului de îmbolnăvire a populaţiei ca urmare a acţiunii patogene a microorganismelor existente în praful stradal, Consiliul Local Fieni stabilește intervalul orar de efectuare a operaţiunilor de stropire, măturare şi spălare a căilor publice. Intervalul orar şi ordinea de prioritate  au fost alese astfel încât să se evite intervalele orare în care se produc aglomeraţii umane în zonele în care se efectuează aceste activităţi. De regulă, intervalul orar recomandat pentru efectuarea operaţiunilor de stropire, măturare şi spălare  este între orele 22:00-6:00 pe arterele care au sistem de iluminat public corespunzător.

Întreţinerea curăţeniei străzilor în timpul zilei se efectuează pe toată durata zilei şi cuprinde operaţiunile de măturat stradal, al spaţiilor verzi stradale, al spaţiilor de agrement şi odihnă, al parcărilor, precum şi colectarea şi îndepărtarea obiectelor aruncate pe jos sau în coşurile de gunoi şi în scrumiere, în scopul păstrării unui aspect salubru al domeniului public. Substanţele utilizate în procesul de spălare trebuie să fie aprobate de autoritatea administraţiei publice locale.

 

 

 

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.