Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Oana Vlăducă : O prioritate a Guvernului este aducerea tuturor serviciilor publice mai aproape de cetățeni. VIDEO

Autor:

Data: 24 aprilie 2017, 15:48

  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD Dâmbovița, Oana Vlăducă a vorbit  despre Strategia generală de descentralizare, propusă de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene și aprobată de Guvern. Strategia se referă la descentralizarea competențelor în șapte domenii, respectiv Agricultură, Educație, Sănătate, Cultură, Mediu, Tineret și Sport și Turism:

Strategia vizează oportunitatea transferării de noi competenţe de la nivel central la nivelul autorităţilor locale, în şapte domenii: agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educaţie – activităţi extraşcolare, tineret şi sport. Strategia este însoţită de un plan de acţiuni pentru pregătirea descentralizării şi unul pentru implementarea ei efectivă, cu termenele în care autorităţile administraţiei publice responsabile vor pune în aplicare măsurile corespunzătoare obiectivelor strategice stabilite.

Astfel, ministerele responsabile pentru domeniile menţionate vor elabora şi prezenta spre aprobare Guvernului analize de impact, în vederea fundamentării deciziei cu privire la oportunitatea transferului de competenţe. Concluziile acestor analize de impact vor fi prezentate spre aprobare Guvernului în termen de patru luni de la aprobarea strategiei, exceptând domeniul turismului, pentru care a fost stabilit un termen mai lung, de şase luni. În maximum şapte luni se vor adopta legile sectoriale, pe fiecare domeniu de descentralizare”, a declarat deputatul Oana Vlăducă. Avantajul acestui proces este aducerea tuturor serviciilor publice mai aproape de cetățeni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.