Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Jandarmii de la Peștera au salvat doi turiști blocați în zăpadă și viscol pe DJ 713 Dichiu-Piatra Arsă

Autor:

Data: 19 aprilie 2017, 13:42

  •  
  •  
  •  

Doi turiști aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost ajutați de jandarmii montani. Astăzi, 19 aprilie, în urma unei solicitări telefonice prin SNUAU 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor turişti care se aflau în dificultate.

Cei doi tineri, unul în vârstă de 24 de ani și celălalt de 25 de ani, din București, se aflau în deplasare cu autoturismul pe DJ 713 Dichiu-Piatra Arsă și intenționau să ajungă la o cabană.
La un moment dat în zona Blana autovehiculul a rămas blocat în zăpadă, iar turiștii nu și-au mai putut continua deplasarea spre destinație, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, viscol puternic și vizibilitate redusă.
În urma intervenției jandarmilor montani, cei 2 turiști au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul și ulterior, au fost însoțiți în condiții de siguranță până în zona Dichiu, de unde și-au continuat drumul spre domiciliu, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de A.N.M. în ultimele 24 de ore, precum și pentru prevenirea incidentelor în Masivul Montan Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Peştera și Zănoaga recomandă turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:
 înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale;
 în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;
 apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora;
 să aveți autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiții de iarnă;
 să folosiți drumurile deschise circulației;
 să solicitați sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.