Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. În Joia Mare a Paştelui, Târgoviştea, Cetatea celor 33 de voievozi,  a devenit cetatea Credinţei şi a Luminii prin evenimentul  „Calea Luminii”

Autor:

Data: 13 aprilie 2017, 22:47

  •  
  •  
  •  

La Târgovişte, din anul 2000, în fiecare an , în Joia Mare a Paştelui are loc „Calea Luminii” care face fosta Cetate de Scaun unică la nivel naţional şi chiar internaţional.  2018  lumânări au fost aprinse în jurul Catedralei Mitropolitane și pe Bulevardul Carol I, până la gară, pe o distanţă de un kilometru. Mii de târgovișteni alături de ÎPS Nifon, primarul Cristian Stan şi câțiva politicieni social-democrați  au luat parte la eveniment.

 Şi anul acesta, Primăria Târgovişte, Arhiepiscopia Târgovişte şi pictorul Mihai Şerbănescu, iniţiatorul evenimentului, şi-au unit forţele pentru a organiza acest eveniment unic în România – „Calea Luminii”. Ca noutate anul acesta  în fața Catedralei Mitropolitane din  lumânările aprinse,  cei prezenţi au scris numele oraşului Târgoviște.

La ora  20:30, IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, preoţi şi diaconi  şi slujitori de la Catedrala Mitropolitană  şi alături de credincioşi și autorități  au ieșit din Catedrală. IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a rostit un mesaj după care a aprins prima lumânare din cele 2018 lumânări.

Târgoviştea, Cetatea celor 33 de voievozi,  a devenit cetate a Credinţei şi a Luminii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.