Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În Joia Mare, „Calea Luminii” are loc  la Târgoviște. VIDEO

Autor:

Data: 11 aprilie 2017, 10:44

  •  
  •  
  •  
  •  

 Este Săptămâna Patimilor. În Joia Mare, municipiul  Târgoviştea  pentru al XVIII-lea an,  va fi gazda  unui eveniment unic în ţară şi în lume, „Calea Luminii”. Anul acesta, 2018 lumânări vor fi aprinse în jurul Catedralei Mitropolitane şi pe Bulevardul Carol I, în cadrul acestui eveniment devenit tradiţie, care însufleţeşte fosta Cetate de Scaun a Tării Româneşti şi o transformă într-un altar de credinţă şi speranţă. Evenimentul este organizat de Primăria Târgovişte, Arhiepiscopia Târgovişte şi pictorul Mihai Şerbănescu, iniţiatorul acestui proiect apreciat nu numai în municipiu, ci şi în întreaga ţară dar și peste hotare.  Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, viceprimarii Cătălin Rădulescu și Monica Ilie, preotul Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Mitropoliei Târgoviște și artistul Mihai Șerbănescu au susținut o conferință de presă , legată de organizarea evenimentului:

Eveniment cu totul și cu totul special, unic în România. Joi va avea loc acest eveniment  cu totul și cu totul special, unic în România. Lumina înseamnă speranță, lumina înseamnă viață , este un prilej de împăcare cu cei din jurul nostru  și cu noi înșine...” , a declarat primarul Cristian Stan

Evenimentul va începe la ora 17:30 cu Denia celor 12 Evanghelii, iar la ora 20:30 vor fi aprinse candele în jurul Catedralei Mitropolitane, în timp ce ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, îi va binecuvânta pe toţi cei prezenţi:

După cum știm „Calea Luminii” se desfășoară în Săptămâna Patimilor, Joia cea Mare, ea reprezentând o pregătire a mărturiei noastre spirituale  pentru întâmpinarea marii sărbători  a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos   din morți. ”, a afirmat  preotul Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Mitropoliei Târgoviște.

„Calea Luminii” reuşeşte în fiecare an să strângă la Târgovişte mii de oameni, lucru  dezvăluit  de iniţiatorul  evenimentului, artistul Mihai Șerbănescu:“De obicei se spune că atunci când împlinești 18 ani este major. Anul acesta „Calea Luminii” se va desfășura pentru al XVIII-lea an.”, a declarat aristul Mihai Șerbănescu, inițiatorul evenimentului.

Târgoviștenii și nu numai sunt așteptați în Joia Patimilor, pe „Calea Luminii”, la Târgoviște. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.