bestkids.ro%20

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent la Târgoviște a vorbit despre termene privind investițiile în infrastructura rutieră din județul Dâmbovița

Autor:

Data: 7 aprilie 2017, 15:40

  •  
  •  
  •  

Ministrul Trasporturilor, Răzvan Cuc,  Stefan Ioniță, directorul   general  al Companiei Naționale  pentru Infrastructură Rutieră și Marius Chipăr, directorul CFR Infrastructură  s-au aflat într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Vizita a început în comuna dâmbovițeană Tărtășești  și a continuat în orașul Tiitu unde s-a vizitat Gara Titu. Au fost prezenți prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie,  președintele CJ, Alexandru Oprea, vicepreședintele CJ Alin Manole, senatorul Titus Corlățean, senatorul Adrian Țuțuianu , Vlad Oprea și alți directori din cadrul CJ Dâmbovița.

Conducerea Primăriei Târgoviște a primit vizita ministrului Transporturilor

Delegația ministerială   a continuat vizita pe DN 71, la podul  Viişoara pe DN 72. La orele prânzului, ministrul Transporturilor a ajuns în municipiul Târgoviște.  Oficialii Primăriei Târgoviște  și directorul RAR Dâmbovița, Gheorghe Ivan  au primit vizita ministrului.  Au fost  analizate intrările  în municipiul Târgovişte (Târgovişte – Câmpulung DN 72 A, Târgovişte – Răzvad DN 72, Târgovişte – Aninoasa DN 71) și s-a mers și la amplasamentul noului sediu RAR  și la Gara Târgovişte.

Concluziile trase de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc cu privire la investițiile    drum de legătură A1-Titu, Bâldana –Titu și Bâldana-Titu-Târgoviște- Sinaia, au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD Dâmbovița:

 După cum știți, în Master Planul General de Transport, documentul strategic care ne permite accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea obiectivelor de infrastructură din România, avem identificat, ca și obiectiv pentru județul Dâmbovița, drumul de legătură A1 – Titu- Bâldana-Sinaia. Este un proiect amplu, dar o să-l discutăm pe sectoare.

Pentru drumul A1 -Titu, un proiect de 14 km, la nivelul CNAIR avem un studiu de fezabilitate din 2008, care presupune ca acest drum să fie la profil de o bandă pe sens. Dar, întrucât în Master Plan a fost identificat la două  benzi pe sens, am discutat cu conducerea Companiei și, spre sfârșitul lunii aprilie, vom lansa spre achiziție procedura de revizuire SF și PT în sensul lărgirii drumului la patru  benzi, urmând ca apoi să scoatem la licitație pentru execuție drumul.

Pentru sectorul Titu-Bâldana, un proiect cu o lungime de 21,4 km și o valoare de aproximativ 50 de milioane euro, suntem în curs de pregătire a documentației de atribuire pentru proiectare + execuție și vom urca proiectul pe SEAP undeva la sfârșitul lunii aprilie  începutul lunii mai.

 Pentru sectorul 3, Bâldana-Târgoviște –Sinaia. Pe 3 aprilie, am trecut prin CTE-ul Companiei proiectul, a fost avizat de toată Compania; urmează să trecem acest obiectiv și prin CTE-ul ministerului și să aprobăm hotărârea de guvern privind indicatorii tehnico-economici. Este un proiect ambițios, 103 km și 400 milioane euro valoare, tot pe POIM. La începutul semestrului 2 vom urca pe SEAP achiziția publică pentru proiectare și execuție lucrări. Vă spuneam că aceste proiecte sunt idetnificate în Master Plan. Asta înseamnă că niciodată nu vom avea probleme de finanțare pe ele. Deci, în momentul când se lansează, bani vor fi pentru a putea finaliza. Aici, bineînțeles, suntem condiționați și de eventuale contestații și de competența firmelor care vor derula aceste proiecte. Dar, din partea Ministerului, termenele asumate se vor respecta.”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Vizita ministerială a continuat  pe traseul Târgovişte – Pucioasa – Fieni – Moroeni (inclusiv Gara Pucioasa, poduri Pucioasa).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.