Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Exproprieri la Pucioasa pentru noua aducțiune de apă potabilizată 

Autor:

Data: 31 martie 2017, 21:42

  •  
  •  
  •  
  •  

 Primăria  Pucioasa  și-a propus ca în perioada imediat următoare să demareze  proiectul privind ,,Instalaţia de alimentare cu apă potabilizabilă prin Staţia de tratare a apei Pucioasa”. Momentan proiectul se lovește de reticența cetățenilor  care dețin teren în zona Barajului Pucioasa și nu vor să fie expropriați pentru a se putea realiza aducțiunea de apă.

Edilul Constantin Ana  face apel la cetățeni să dea dovadă  de înțelegere și împreună  să rezolve problema exproprierilor. Pentru a rezolva problema apei în orașul Pucioasa, încă de anul trecut primarul oraşului, Constantin Ana și viceprimarul Dan Sprinceană  au preluat iniţiativa şi au găsit împreună cu echipa de la primărie o soluţie viabilă pentru ca locuitorii urbei să poată primi pe conducte o apă potabilă de o calitate foarte bună.

Soluția  vine de la o societate comercială privată din Fieni, care poate să livreze oraşului Pucioasa apă brută, industrială, de clasă superioară, care mai apoi să fie tratată şi filtrată în staţia de tratare a Companiei de Apă  Pucioasa şi livrată populaţiei. Investiţia costă în jur de 250.000 de euro şi scăpa oraşul de calvarul apei infestate cu clostridium.

Este vorba despre  realizarea  unei conducte pe o lungime de 3 km care se realizează cu suportul financiar al Consiliului Local  Pucioasa şi al Consiliului Judeţean: “Aducțiunea apei ce urmează a fi potabilizată  în Stația de epurare de la Pucioasa, aducțiunea de la Microhidrocentrala 4  și vreau să fac prin intermediul dumneavoastră un apel  către toți cetățenii care dețin proprietăți în zona Barajului Pucioasa  să vină marți la dezbatere. Sunt mici  diferențe  între modul în care interpretează Apele Române legea și Oficiul pentru Cadastru. Cei de la Apele Române spun că  sunt proprietari  până la cota  de coronament a barajului, respectiv 420 de metri  iar cei de la OCPI spun că  cei de la Apele Române au intabulat  doar până la 418 metri, ceea ce înseamnă că acest culoar prin care noi vrem să aducem  conducta de apă, nu știm pe terenul cui se va afla, pentru că ne aflăm între cele două cote dar vom depăși  și această cotă de 420 de metri  și asta înseamnă că vom intra  și pe proprietățile oamenilor. Eu am zis că într-o societate civilizată, așa cum cred eu că  trăim astăzi, și  cum încer eu să generez la Pucioasa, o atitudine civilizată și  normală, dialogul este soluția.  Până marți, mai cred în dialog, după, voi începe o procedură  care va fi dureroasă pentru unii dar nu am încotro.  Este vorba de expropriere. Fiind o lucrare de interes local, am Legea 255 pe 2010 în față  care spune că expropierea poate fi decisă de autoritatea locală  printr-o hotărâre de consiliu local  și nu mă voi opri de la acest lucru dacă oamenii nu vor înțelege  că avem nevoie de apă ca de aer.  Este vorba de un culoar de 3 metri  lățime pe o lungime de  2000 de metri, costurile vor fi infime. Citind această lege din scoarță în scoarță,  am aflat că pentru stațiunile de interes național cum este și Pucioasa  pot rezolva problema pământului  și în acest fel. Se pot face expropieri  pentru dezvoltarea stațiunii, fiind la bază o hotărâre de Guvern și o hotărâre de consiliu local.  “, a declarat primarul Constantin Ana.

Pe această rețea nouă, apa provine din acumulările Dobreşti şi Gâlma şi ajunge la Berevoieşti fără să aibă contact cu râul Ialomiţa, evitand astfel poluarea generată de cei peste 30.000 de locuitori, situaţi în amonte de barajul Pucioasa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.