Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În comuna Răzvad, buget de dezvoltare accelerată. VIDEO

Autor:

Data: 31 martie 2017, 18:21

  •  
  •  
  •  

Fără infrastructură, fără investiţii eficiente nu putem vorbi de dezvoltare economică. De aceea, în 2017, noua administrație  a comunei Răzvad a orientat bugetul local către o utilizare rațională a banului public și către proiecte de investiții majore menite să genereze prosperitate pentru comunitatea locală.

Potrivit primarului comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, bugetul pe 2017, ţine cont de investiţiile programate a fi realizate de administrația răzvădeană în acest an, iar edilul spune că  este un buget echilibrat, care acoperă finanţarea tuturor activităţilor importante pe care şi le-a propus. Sunt bani în bugetul comunei Răzvad  pentru zona investiţională şi pentru dezvoltarea  localității.

 Investiții din bugetul local care vor demara în perioada următoare

 Anul acesta  se vor asfalta cu bani de la bugetul local strada Bisericii din satul Gorgota, strada Poiana Mare, străzile Peco, Răzvad și Gătejești  din Răzvad.

Vor continua lucrările pe străzile Valea Mare și Valea Pietrii  și o parte din  strada Preot Goglea  care nu a fost modernizată.

Locuri de joacă în cele trei sate ale comunei Răzvad

 Tot din bugetul local vor fi amenajate și trei locuri de joacă în Valea Voievozilor, Gorgota și Răzvad. Se vor realiza spații de joacă  decente  pentru micuții din comuna Răzvad.

 Clubul Pensionarilor la Răzvad

În clădirea unde a funcționat cabinetul stomatologic, admnistrația de la Răzvad s-a decis să amenajeze un club al pensionarilor, unde persoanele de vârsta a treia să-și  petreacă timpul liber. Investiția se realizează tot din bugetul local.

 18 stații de autobuz   vor fi modernizate în comuna Răzvad

Mulţi dintre răzvădeni depind de transportul în comun pentru a ajunge la serviciu, ori acolo unde au nevoie. Aceştia aşteaptă autobuzul sau microbuzul sub cerul liber, pe arşiţa verii ori pe timp de ploaie, vijelie sau viscol. Anul acesta, administrația  va demara un amplu proiect cu finanțare tot din bugetul local  privind modernizarea celor 18 staţii de autobuz.

Extinderea  sistemului de supraveghere și internet wireless

 Edilul Emanuel Spătaru   ne-a mărturist că o altă investiție din bugetul local prevede extinderea sistemului de supraveghere video în comuna Răzvad dar și  rețea de internet wireless în cele mai importante zone ale comunei. La acest moment în comuna Răzvad sunt deja montate 18 camere video  iar admnistrația își dorește să mai monteze încă 18 camere, astfel să fie acoperită întreaga localitate .

 Centrală termică la Școala Răzvad

Administrația de la Răzvad nu mai stă pe gânduri și în curând va demara proiectul privind montarea unei central termice la Școala Răzvad, investiție tot din bugetul local.

Administrația de la Răzvad  a depus proiecte pe PNDL și AFIR  și are proiecte pregătite și pe POR 2014-2020

Vorbim de proiecte care pornesc de la modernizarea iluminatului public din comună, reţea de apă, reţea de canalizare, asfaltări  şi ajung la îmbunătăţirea condiţiilor din Şcolile Valea Voievozilor şi Răzvad, toate însumând zeci de  milioane de lei. Proiectul de canalizare privind Valea Voievozilor dar şi o extindere în satul Răzvad. Este un proiect în valoare de 15.000.000 de lei şi prevede realizarea a 17 km de reţea de canalizare, adică un număr de beneficiari de 800 de gospodării. Un alt proiect vizează reabilitarea şi modernizarea Şcolii Valea Voievozilor, cu o valoare de 1,6 milioane lei.

Proiectul de extindere a reţelei de apă în Gorgota , în valoare de 4 milioane de lei. Proiectul privind modernizarea iluminatului public în întreaga comună, în valoare de 1,2 milioane de lei.

Un proiect  de 1.000.000 de euro  a fost depus pe AFIR și vizează   8 km de asfalt pe străzile lt. Ion  Marinescu și ing. Buneanu- intrările din Aleea Mănăstirii, DC 16-Gorgota, strada Gării, strada Fețe și strada Bisericii-Răzvadul de Jos.

Esenţial pentru un primar este ca în urma lui să rămână ceva.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.